Witold Kepinski - 24 april 2018

Waterwatch wint SAP Innovation Award 2018

Waterwatch wint  SAP Innovation Award 2018 image

In de categorie Regional Choice heeft de Waterwatch Crop Disease Alert-app de SAP Innovation Award 2018 gewonnen. Met de goed ontwikkelde Crop Disease Alert app met Waterwatch laat Nextview een mooie maar bovenal innovatieve case zien, aldus SAP.

Elke dag moeten kleine boeren over de hele wereld naar hun velden kijken en cruciale beslissingen nemen die hun levensonderhoud drastisch kunnen beïnvloeden. De Waterwatch Crop Disease Alert-app ondersteunt deze boeren bij hun dagelijkse activiteiten door begeleiding te geven en acties voor te stellen.

Kunstmatige intelligentie en slimme landbouwmodellen die de app ondersteunen, helpen boeren om:

Neem betere beslissingen
Zorg voor een veel hogere opbrengst
Produceer meer per hectare: bespaar waardevolle dieren en bossen
Verhoog hun inkomen

Voor boeren zijn gewasziekten het grootste risico op slechte opbrengsten naast slecht weer. Als je al een klein inkomen hebt, kan een slechte opbrengst verwoestend en zelfs levensbedreigend zijn. Het is onze ambitie om te helpen door de juiste instrumenten te bieden aan de boeren.

En zoals betrokken ondernemer Ad Bastiaansen het ziet: "Als u de gewasopbrengsten wilt verbeteren, kunt u betere zaden en geavanceerde landbouwmachines gebruiken. Maar u kunt het ook doen door de juiste informatie op het juiste moment te hebben."

Na in mei 2017 aan de piloot voor de Crop Disease Alert-app te hebben gewerkt, werd Ronald Lanjouw in januari 2018 partner bij Waterwatch. "Deelnemen aan het Waterwatch-team geeft me de gelegenheid mijn persoonlijke kracht voor altijd te gebruiken om een verschil te maken en te bereiken de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelen: een eind maken aan armoede en geen honger ", verklaart Ronald Lanjouw terwijl hij zijn overstap aankondigde van NextView naar Waterwatch.

Bastiaansen dankt het Waterwatch-team en partners NextView en InfoPlaza , die hun krachten hebben gebundeld om alle kleine boeren overal ter wereld te helpen.

Lees meer over Crop Disease Alert

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!