Witold Kepinski - 24 april 2018

SAP Digital Manufacturing Cloud ondersteunt maakindustrie

SAP introduceert de release van SAP Digital Manufacturing Cloud, een nieuwe oplossing om bedrijven te helpen hun prestaties te optimaliseren, de productiekwaliteit en efficiëntie te verhogen en de veiligheid van werknemers te waarborgen. Op basis van SAP's expertise in het Industrial Internet of Things (IIoT), voorspellende analyses en toeleveringsnetwerken, stelt de oplossing fabrikanten in staat om Industry 4.0-technologieën in de cloud te implementeren. De aankondiging werd gedaan op Hannover Messe 2018.

De nieuwe cloudoplossing breidt de digitale productieportfolio van on-premise-oplossingen van SAP uit en is deze beschikbaar in verschillende bundels voor fabrikanten van verschillende groottes in zowel discrete als procesindustrieën en functies binnen hun respectieve organisaties.

SAP-klanten kunnen kiezen uit de SAP Digital Manufacturing Cloud-oplossing voor uitvoering, die alle oplossingen in de productiewolkportfolio biedt, of de SAP Digital Manufacturing Cloud-oplossing voor inzichten, die zich richt op prestatiebeheer en voorspellende kwaliteit.

"Fabrikanten in het tijdperk van Industrie 4.0 hebben oplossingen nodig die intelligent, genetwerkt en voorspellend zijn", zegt Bernd Leukert, lid van de raad van bestuur van SAP SE, Products & Innovation. "Onze productiewolkoplossingen helpen klanten om te profiteren van het Industrial Internet of Things door apparatuur, mensen en activiteiten over de uitgebreide digitale toeleveringsketen te verbinden en fabricage nauw te integreren met bedrijfsactiviteiten."

SAP Digital Manufacturing Cloud omvat het volgende:

SAP Digital Manufacturing Cloud voor uitvoering: Industry0-enabled shop floor-oplossing met "lot size one" en papierloze productiemogelijkheden. Het integreert bedrijfssystemen met de werkvloer, waardoor volledige zichtbaarheid van componenten en materieel niveau voor enkele en globale installaties mogelijk is.

SAP Digital Manufacturing Cloud voor inzichten: gecentraliseerd, data-gedreven prestatiebeheer stelt belangrijke belanghebbenden in staat de beste productieprestaties en -bewerkingen in zijn klasse te bereiken.

Voorspellende kwaliteit: dit helpt fabrikanten waardevolle inzichten te verkrijgen om te voldoen aan de specificaties van alle processen en om het kwaliteitsmanagement te stroomlijnen. Het stelt fabrikanten ook in staat voorspellende algoritmen toe te passen die verliezen door defecten, tekortkomingen of variaties kunnen verminderen en corrigerende acties aanbevelen.

Productienetwerk: het netwerk biedt een op cloud gebaseerd samenwerkingsplatform geïntegreerd met SAP Ariba-oplossingen die klanten verbinden met productieserviceproviders, zoals leveranciers van 3D- en computer numerieke besturings (CNC) printdiensten, materiaalleveranciers, original equipment manufacturers (OEM) en technische certificatie bedrijven. (Zie bijbehorende SAP Ariba-oplossingsmededeling hier.

SAP Connected Worker Safety 

Ook heeft SAP Connected Worker Safety aangekondigd, een oplossing die is ontworpen om risico's te verminderen, kosten te besparen en werknemers te beschermen. Informatie van wearables en andere apparatuur met sensoren kan bedrijven helpen direct te reageren op een gevaarlijke situatie of incident, terwijl ze proactief vermoeidheid van medewerkers en andere gevareninductoren beheren. Realtime informatie maakt controle van de naleving te allen tijde mogelijk tegen wettelijke en andere parameters.

De beschikbaarheid van de oplossingen wordt verwacht tegen het einde van het tweede kwartaal van 2018.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!