T-Systems en Microsoft gaan samen public cloud services leveren
25-04-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

T-Systems en Microsoft gaan samen public cloud services leveren

T-Systems en Microsoft gaan een strategisch partnerschap aan om public cloud services in de markt te zetten. De bedrijven richten zich op vier pijlers: SAP-toepassingen, managed services op Microsoft Azure en Microsoft 365, digitale oplossingen aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI) en mixed reality en Internet of Things (IoT). Tijdens de eerste fase zullen de bedrijven hun samenwerking intensiveren op het gebied van IoT.

Dit hebben de bedrijven aangekondigd op de Hannover Messe. "Een van de belangrijkste bouwstenen bij de herschikking van T-Systems is onze 'Public Cloud first' strategie," legt Adel Al-Saleh, bestuurslid van Deutsche Telekom en CEO van T-Systems, uit. "Ik ben verheugd over het feit dat we het Cloud-aanbod van Microsoft verder kunnen combineren met onze diensten en producten. Onze sterke punten, als dienstverlener voor de Europese industrie enerzijds en wereldwijd opererende cloud-provider anderzijds, worden samengevoegd en doorontwikkeld."

IoT-as-a-Service

Het eerste gebied waarop wordt samengewerkt is IoT. Hierbij wordt Azure ingezet als cloud platform en exploiteert T-Systems de ‘Cloud of Things - built on Azure’. Deze oplossing biedt ‘out of the box’ voorgeconfigureerde IoT-diensten, zoals monitoring op afstand voor logistiek, after-salesoplossingen voor de automotive-industrie en track & trace-oplossingen. De open en modulaire architectuur is gebaseerd op Microsoft Azure IoT-services en maakt efficiënte aanpassing en flexibele uitbreiding van het platform mogelijk.

Alle functies die nodig zijn om een IoT-oplossing te bouwen, zoals apparaat- en gebruikersbeheer, rules engine, eventbeheer, simulatie, analyses en configureerbare dashboards zijn direct beschikbaar en kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant. Dankzij de open architectuur kunnen extra services, apparaten en machines worden geïntegreerd, zodat bedrijven complete end-to-end oplossingen kunnen bouwen. Dankzij Microsoft Azure kan de IoT-oplossing op wereldwijde schaal worden uitgerold, met 50 aangekondigde Azure-regio's.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud