Wouter Hoeffnagel - 25 april 2018

Spar gaat voedseletiketten direct in winkels printen met ZXP3 card printer

Spar Nederland kiest voor de Zebra ZXP Series 3 card printers van Zebra Technologies, leverancier van mobiele computers, barcode scanners en barcode printers. Spar zet de printers in om real-time prijskaarten voor etenswaren af te drukken. Deze nieuwe oplossing zorgt ervoor dat zelfstandige Spar winkels sneller kunnen reageren op instore promoties en zo hun klanten beter kunnen bedienen. De printers worden uitgerold in 100 Spar winkels, maar ook in 150 Texaco’s gelegen naast detailhandels.

De supermarktketen wordt ondersteund door Zebra's partner Centric. De Zebra ZXP Series 3 card printers worden voor het eerst ingezet in Nederlandse Spar supermarkten. Spar is een internationale groep van zelfstandige detailhandelaren en groothandelaren. De eerste Nederlandse Spar opende in 1932 zijn deuren. Inmiddels beschikt de supermarktketen er meer dan 12,500 winkels in meer dan 44 landen verspreid over vier continenten.

Tijdwinst

De Zebra ZXP Series 3 card printers stellen Spar supermarkten in staat voedseletiketten direct in de winkel af te drukken. Hiermee wordt veel tijd bespaard; voorheen moesten zelfstandige Spar winkels vier dagen wachten voordat zij hun etiketten vanuit het Spar-hoofdkantoor aangeleverd kregen. Het nieuwe systeem is bovendien hygiënischer, waardoor de etiketten ook geplaatst kunnen worden bij versproducten. De Zebra ZXP3 wordt in de toekomst ook ingezet om voedselallergieën en veiligheidsinstructies op prijskaarten te printen, zo wordt ook de naleving van de EU Food Information for Consumers Regulation (EU FIC) verbeterd.

"We zijn verheugd dat we met Zebra mogen werken en kijken uit naar het gebruik van de ZXP3 printers in verschillende winkels door heel Nederland. We zijn ervan overtuigd dat deze oplossing het voor ons mogelijk maakt om onze real-time voedsel promotie en veiligheidsinformatie te verhogen, om zo uiteindelijk de klantenervaring te kunnen verbeteren", aldus Paul Willems, Manager Store Automation bij Spar. Bernd Jan Pieper, Business Development Benelux bij Zebra Technologies: "De focus van Zebra als organisatie is de doeltreffendheid van de winkelier en de klantervaring te verbeteren. We zijn er trots op dat we snelle, betrouwbare en flexibele oplossingen kunnen bieden die de prestaties van onze klanten kunnen verbeteren. Spar en zijn klanten zijn gebaat bij het gebruik van de ZXP3 printer, gezien deze real-time, instore promoties en vitale informatie geeft via prijskaarten."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!