Huawei lanceert AppGallery en Face Unlock voor P Smart

24-04-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Huawei lanceert AppGallery en Face Unlock voor P Smart

Huawei heeft de Huawei AppGallery gelanceerd op de P20 serie. De AppGallery is een app store die speciaal is ontworpen waar content, apps en consumentenvoordelen worden aangeboden aan Huawei gebruikers. De appwinkel is beschikbaar op alle Huawei smartphones. Daarnaast wordt de Face Unlock-functie uitgerold naar alle P smart gebruikers. Met deze functie kunnen gebruikers hun smartphone ontgrendelen via gezichtsherkenning.

De AppGallery wordt geïnstalleerd op alle nieuwe Huawei telefoons en is al te vinden op onlangs gelanceerde Huawei P20 serie. In de loop van het tweede kwartaal van dit jaar zal de AppGallery ook op eerdere modellen beschikbaar zijn. In de tussentijd kunnen consumenten de AppGallery handmatig downloaden. (www.Huaweimobileservices.com)

Richard de Borst, Directeur Nederland van Huawei Consumer Business Group: “Huawei’s AppGallery biedt een nieuwe standaard binnen het Europese Android app ecosysteem. In de ontwikkeling van de AppGallery hebben wij de belangrijkste voordelen en eigenschappen meegenomen die mobiele diensten behoren te bieden. Dit stelt Huawei in staat om de beste content uit de internationale developer community te bieden aan onze miljoenen Huawei gebruikers wereldwijd.”

Apps downloaden, zoeken, managen en delen

AppGallery is Huawei's officiële app distributieplatform en stelt gebruikers in staat om apps te downloaden, zoeken, managen en delen. De AppGallery is in China met meer dan 160 miljoen maandelijkse gebruikers zeer populair. De apps op het platform zijn gesorteerd binnen 18 categorieën, waaronder games, shopping, food en reizen.

De AppGallery is voorzien van een vierlaagse veiligheidscheck die in lijn is met de laatste veiligheidsstandaarden. Bovendien voldoet de appwinkel aan de Europese General Data Protection Regulation (GDPR) wetgeving en is de privacy van de gebruikers gewaarborgd.

Face Unlock op P smart

De uitrol van de update voor de P smart waarmee Face Unlock beschikbaar komt is in volle vaart bezig. Eind deze week kunnen hebben bijna alle P smart gebruikers in Nederland deze feature beschikbaar, meldt Huawei. Face Unlock laat gebruikers hun smartphone ontgrendelen door gezichtsherkenning via de camera aan de voorkant van het toestel. De functie biedt twee mogelijkheden om het scherm te ontgrendelen: de ‘swipe to unlock’- en de ‘direct unlock’-functie. Beiden worden geactiveerd door op de aanknop te drukken. Bij ‘direct unlock’ ontgrendelt de P smart direct na gezichtsherkenning en kan de gebruiker meteen aan de slag.

Voor gebruikers die gebruik maakt van schermnotificaties, zoals bij WhatsApp, heeft de P smart daarnaast ‘swipe to unlock’. Deze functie laat schermnotificaties enkel zien na gezichtsherkenning en maakt deze onzichtbaar voor niet geverifieerde gebruikers. De herkende gebruiker kan daarna swipen om de smartphone volledig te ontgrendelen.

Terug naar nieuws overzicht
Software