Witold Kepinski - 25 april 2018

Mitel voor 2 miljard dollar gekocht door Searchlight Capital Partners

Unified Communications-leverancier Mitel heeft ermee ingestemd door een investeringsgroep onder leiding van de private equity-onderneming Searchlight Capital Partners te worden overgenomen voor 2 miljard dollar, inclusief schulden. Mitel wordt hierdoor van de beurs afgehaald.

Terry Matthews, Medeoprichter en voorzitter van Mitel, zei: "Mitel is al 45 jaar succesvol vanwege voortdurende innovatie en niet-aflatende aandacht voor het leveren van aandeelhouderswaarde. Onze Raad heeft vastgesteld dat deze transactie bij de afsluiting onmiddellijke, significante en zekere contante waarde zal opleveren voor onze aandeelhouders. Het bevestigt ook de enorme waarde en het marktleiderschap van Mitel. We denken dat deze transactie Mitel extra flexibiliteit zal bieden als een privébedrijf om de 'move-to-the-cloud'-strategie van het bedrijf na te streven. "

Searchlight is een particuliere beleggingsonderneming met investeringen in Noord Amerika en Europa, zoekt partnerschappen voor zijn fondsen bij toonaangevende bedrijven en bedrijven waarin hun kapitaal en strategische ondersteuning waarde kunnen toevoegen.

"Deze transactie is een spannende volgende stap in onze meerjarige transformatie die Mitel in staat heeft gesteld naar voren te komen als marktleider in de grootste markten ter wereld. Als privébedrijf en met de strategische en kapitaalsteun van de Searchlight-fondsen, hebben we meer flexibiliteit om de transitie in onze markt te beheren, onze strategie te versnellen en de volgende fase van succes voor onze klanten, partners en werknemers te realiseren" aldus Mitel CEO,Rich McBee.

De regeling is niet onderworpen aan een financieringsvoorwaarde. De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2018 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder de ontvangst van aandeelhouders-, reglementaire en gerechtelijke goedkeuringen. De overeenkomst omvat een 45-daagse "go-shop" -periode, die het de Raad van Bestuur en adviseurs van Mitel mogelijk maakt om actief te onderhandelen over, te evalueren en mogelijk onderhandelingen aan te gaan met partijen die alternatieve acquisitievoorstellen doen via7 juni 2018. Er kan geen garantie worden gegeven dat dit proces zal resulteren in een superieur aanbod. Mitel is niet van plan om ontwikkelingen met betrekking tot het wervingsproces bekend te maken, tenzij en totdat de Raad van Bestuur een beslissing neemt die verdere openbaarmaking vereist.

Jefferies LLC dient als financieel adviseur voor Mitel. Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP en Osler, Hoskin & Harcourt LLP zijn juridische adviseurs van Mitel. National Bank Financial Inc. fungeert als onafhankelijk financieel adviseur van de raad van bestuur van Mitel en heeft een eerlijkheidsoordeel verstrekt aan de raad van bestuur van Mitel op basis van een vaste vergoeding.

Evercore fungeert als leidende financieel adviseur voor Searchlight. Wachtell, Lipton, Rosen & Katz en Goodmans LLP dienen als juridisch adviseurs voor Searchlight. Credit Suisse, BMO Capital Markets en TD Securities Inc. hebben gecommitteerde schuldfinanciering verstrekt aan een gelieerde onderneming van Searchlight voor de transactie en bieden ook financiële adviesdiensten aan Searchlight.

Mitel verwacht een persbericht met de resultaten van Q1 2018 uit te geven voordat de markten worden geopend 3 mei 2018 maar in het licht van het aangaan van de overeenkomst zal geen Q1 2018-conferentiegesprek plaatsvinden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!