T-Systems optimaliseert organisatie

25-04-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

T-Systems optimaliseert organisatie

T-Systems heeft zijn nieuwe organisatie bekend gemaakt. Ceo Adel Al-Saleh (foto) schetste in de Hannover Messe zijn plannen voor een uitgebreide koerswijziging om van T-Systems weer een succesvol digitaal bedrijf te maken.

T-Systems, de dochteronderneming van Deutsche Telekom, is bezig met een herstructurering. De omzet van T-Systems daalde in 2017 met 1,1 procent tot 6,9 miljard euro en daarom moeten zaken worden geoptimaliseerd.

Adel Al-Saleh smelt nu drie drie afdelingen samen in de nieuwe eenheid Digital Solutions. Bijna 5.000 werknemers zullen daar in de toekomst werken waarbij cloud services en IT-beveiliging de groeigebieden zijn om klanten te helpen in hun digitale transformatie.

T-Systems wil zichzelf indelen op basis van de productgroepen zoals digitale oplossingen, de integratie van SAP-systemen, public cloud services, security en IoT. Het doel is om tegen 2020 als geheel winstgevend te zijn.

Verder wordt de samenwerking met Microsoft waarbij op Azure onder andere SAP applicaties kunnen runnen in datacenters in Duitsland.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud