Redactie - 25 april 2018

OLED: flexibiliteit en een hoge resolutie

OLED: flexibiliteit en een hoge resolutie image

Herinner je de Cathode Ray Tube (CRT) nog? De technologie die werd gebruikt voor de eerste televisieschermen. Deze schermen waren verdeeld in beeldpunten met alleen de kleuren rood, groen en blauw. Decennialang was deze techniek de norm, totdat de plasmaschermen de overhand kregen. Daarna ontwikkelde het displaygebied zich snel met de komst van LCD en later LED, voordat OLED als nieuwste technologie de leiding nam. Waarom heeft OLED de potentie om de aankomende jaren de voortrekkersrol op zich te nemen?

Ervaring van de klant

Tegenwoordig verwacht de klant veel. Niet alleen de kwaliteit van de schermen is belangrijk, maar ook het ontwerp, de prijs/kwaliteit verhouding en innovatie. De displays worden tegenwoordig niet alleen gebruikt als televisie, maar ook als bewegwijzering in winkels, luchthavens of treinstations. Door de hoge vraag naar displays, wordt het aanbod ook steeds groter. De concurrentie is hevig, maar door je als fabrikant te focussen op de OLED-technologie heb je toch een streepje voor op de rest.

Wat is er dan zo bijzonder aan OLED? De kwaliteit is het meest opvallend. Aangezien OLED een zelf-verlichtende technologie is, zijn er geen achtergrondverlichtingseenheden. Dit betekent dat als de pixel uit staat, er geen parasitair licht op de achtergrond is en het beeld helemaal zwart is. OLED staat bekend om zijn zwartniveau en oneindige contrast, wat betekent dat de toestellen levendige kleuren en een ongeëvenaarde beeldkwaliteit weergeven. Dankzij de hoge resolutie hebben video’s veel details met zeer snel bewegende beelden. Met een snelle responstijd kan het OLED-scherm inhoud zonder vertraging weergeven, waardoor er een betere kijkervaring ontstaat.

Parijs, Londen of Milaan

Design lijkt tegenwoordig ook belangrijker dan voorheen. Wat displays betreft, willen klanten bij ieder winkelcentrum of luchthaven het gevoel hebben dat ze in Parijs, Londen of Milaan rondlopen. Op dit gebied is OLED een van de technologische juwelen, met een slank ontwerp en gebogen flexibiliteit, waardoor zowel consument als retailer ziet wat voor functionaliteiten een scherm heeft.

Hoewel OLED-producten uitblinken en wij ervan overtuigd zijn dat deze technologie de toekomst is, richten we ons bij LG ook op innovatie. OLED is een relatief nieuwe technologie die we continu verder willen ontwikkelen en verbeteren; dit jaar zullen we zowel de randafmetingen als de maximale krommingsradius verbeteren. Innovatie is de sleutel tot succes in deze sector.

Een andere bijzondere innovatie is een transparant OLED-scherm. Dit product is zeer geschikt voor meldkamers waar ze displays nodig hebben om het (lucht)verkeer te monitoren. Zodra het scherm aanstaat zorgt de transparantie voor augmented reality, zonder benodigde extra apparatuur. Of het scherm nu aan- of uitstaat, controllers kunnen in de meldkamer zonder problemen zien wat er op de baan of op de grond gebeurt. Dit soort producten brengen veel voordelen voor de markt en we kijken uit naar wat OLED ons nog gaat brengen in de toekomst.

Door: João Moreira, European Signage Pre-Sales Specialist LG Electronics Europe 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!