Juniper Networks multi-cloud orchestratie en zichtbaarheid

26-04-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Juniper Networks multi-cloud orchestratie en zichtbaarheid

Juniper Networks, leverancier van geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, maakt vandaag bekend dat het de mogelijkheden van Contrail Enterprise Multicloud heeft uitgebreid. Gebruikers profiteren daarmee van een integraal overzicht op, en centraal beheer van, beleidsregels en management voor iedere workload binnen fysieke als gevirtualiseerde omgevingen en binnen iedere cloud- en multivendor omgeving.

De meeste bedrijven zijn gedwongen om twee of meer controllers of management systemen in te zetten voor het beheer van overlay-netwerken, underlay-netwerken en netwerkapparatuur. Met Contrail Enterprise Multicloud’s nieuwe multidomain orchestratie en geavanceerde analytics kunnen bedrijven workload beleidsregels beheren via één command center. Daarmee beschikken organisaties met multicloud-omgevingen –public, private of gecombineerd – over een policy orchestration-oplossing die is gebouwd op een enkel platform en via een centraal controle systeem. En zo wordt een samenhangende multicloud-ready infrastructuur gecreëerd.

Contrail Enterprise Multicloud is een open platform voor integraal beheer van overlay- en underlay-netwerken. Het is de enige orchestration- en beheeroplossing op de markt die voor multi-cloudomgevingen geschikt is. Of organisaties nu op zoek zijn naar de mogelijheid voor het beheer van apparaten, de netwerkinfrastructuur of overlay-netwerken en centrale toepassing van beleidsregels. Contrail Enterprise Multicloud biedt een geïntegreerde aanpak die de workflows stroomlijnt en verbeterd. Daarnaast biedt het ook overzicht op alle bare metal-servers, netwerkapparatuur, virtuele machines en containers binnen de omgeving.

Modernisering van netwerken vraagt om een naadloze afstemming tussen de bestaande en nieuwe infrastructuur. Contrail Enterprise Multicloud is met het oog daarop uitgebreid met ondersteuning voor omgevingen op basis van technologie van verschillende leveranciers. Dankzij het gebruik van open interfaces en standaardprotocollen kan is de oplossing inzetbaar in diverse netwerkomgevingen. Dit voorkomt gebondenheid aan een specifieke leverancier.

Voor de overgrote meerderheid van alle bedrijven zal de overstap naar een multi-cloudomgeving stapsgewijs verlopen. Tijdens elk stadium zal er nieuwe technologie worden geïmplementeerd. Organisaties zullen elke kans moeten aangrijpen om te waarborgen dat ze aan de huidige netwerkeisen voldoen en verbeterde ondersteuning te bieden voor de implementatie van een multi-cloudomgeving. Om hen daarmee te helpen biedt Juniper een nieuw multi-cloud migratiekader aan in de vorm van een vijfstappenplan. Dit kader omvat best practices, technologische integraties en aanbevelingen ten aanzien van producten en diensten die de overstap naar een veilige en geautomatiseerde multi-cloudomgeving vereenvoudigen.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

Contrail Enterprise Multicloud biedt multicloud-ready orchestratie en analytics platform voor iedere workload en in iedere cloud binnen multi-vendor omgevingen: Contrail Enterprise Multicloud van Juniper biedt nu grip op de volledige omgeving en integraal beheer van beleidsregels. Organisaties kunnen daarmee beschikken over één tool voor het inrichten van het beheer van het overlay-netwerk, de netwerkinfrastructuur, bare metal servers, traditionele netwerkapparatuur, virtuele machines en containers, private en publieke clouds en de beveiliging. In reactie op de wildgroei aan ongelijksoortige omgevingen dringt Juniper de complexiteit terug door klanten één platform te bieden voor het beheer van omgevingen op basis van technologie van verschillende leveranciers. Dit draagt bij aan effectiever beheer van dynamische workloads op locatie en in de cloud. Contrail Enterprise Multicloud biedt daarnaast real-time bewaking van de prestaties van netwerkservices binnen datacenters, zoals de switches uit de QFX-reeks van Juniper. Verder biedt Contrail Enterprise Multicloud monitoring- en analysefunctionaliteit die het mogelijk maakt om problemen in real time te voorspellen, melden en verhelpen.

Een vijfstappenplan voor een veilige en geautomatiseerde multi-cloudomgeving: Het multi-cloud migratiekader van Juniper biedt bedrijven een vijfstappenplan voor het uitstippelen van een bedrijfsspecifiek traject naar een multi-cloudomgeving, ongeacht het stadium waarin zij zich bevinden. Het migratiekader omspant alle relevante aspecten, zoals de architectuur, producten, tools, processen en mensen. Het migratiekader maakt het mogelijk om de beslissingen voor alle initiatieven te coördineren. Tijdens elke stap op weg naar een multi-cloudomgeving wordt gebruikgemaakt van passende oplossingen van Juniper, zoals Contrail Enterprise Multicloud. Dit draagt bij aan de integratie van netwerksilo’s en vereenvoudigd beheer. Dit raamwerk omvat de multicloud-ready oplossingen van Juniper, inclusief Contrail Enterprise Multicloud, samen met de beschikbare professional services in elke fase van de reis.

Bundels van datacenteroplossingen voor het vereenvoudigen van nieuwe infrastructuurontwerpen: Juniper biedt speciale bundels aan die de switches uit zijn QFX-serie combineren met Contrail Enterprise Multicloud en professionele implementatiediensten. Deze bundels bieden alles wat bedrijven nodig hebben voor het inrichten, beveiligen, bewaken en verbinden van hun datacenternetwerk.

Professionele automatiseringsdiensten die de modernisering van datacenters vereenvoudigen: Om implementaties op beheersbare wijze te bespoedigen introduceert Juniper professionele diensten die kant-en-klare processen en tools bieden voor het implementeren van datacenter-netwerken en het testen van automatiseringsfunctionaliteit. Automated Lab Testing maakt het mogelijk om relevante tests uit te voeren voordat de nieuwe omgeving in productie wordt genomen en biedt toegang tot een uitgebreide reeks van automatiseringsbibliotheken met draaiboeken en testscenario’s. Automation Deployment helpt IT-teams met het automatiseren van de configuratie van hun netwerk. Juniper biedt daarnaast op maat toegesneden ondersteuning voor elke softwareoplossing die het voor zijn professionele diensten ontwikkelt.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud