Witold Kepinski - 26 april 2018

Veeam groeit stevig door in Benelux

Veeam groeit stevig door in Benelux image

Veeam Software, aanbieder van back-up, recovery, availabiliy en databeeer oplossingen, presenteert de resultaten van Q1 2018. De jaar-op-jaargroei van totale boekingen is met 21 procent gestegen in het 39ste kwartaal op rij, waarin het bedrijf een recordboekingsgroei behaalt.

Voor de Benelux is het aantal boekingen zelfs met 39 procent gestegen. Het bedrijf kreeg er dit kwartaal 12.000 klanten bij, waarvan 757 in de Benelux, wat het totaal wereldwijd op 294.000 brengt. Deze toename in klanten in combinatie met de 58 procent jaar-op-jaargroei in grote enterprise-accounts, brengt Veeam dichterbij zijn doel om in 2018 een miljardenbedrijf te worden.

“Onze missie is om bedrijven te helpen voldoen aan de verwachtingen die de wereld heeft van beschikbaarheid van data, door de meest betrouwbare leverancier van Intelligent Data Management-oplossingen te zijn”, zegt Ronald Ooms (foto), Vice-President North East EMEA van Veeam Software. “Met ons Hyper-Availability Platform, de beste optie voor het beveiligen van welke data, app of cloud dan ook, helpen we momenteel bijna 300.000 klanten, waarvan 17.943 in de Benelux, en migreren we van de oude situatie met periodieke back-ups en stressvolle recovery naar een nieuwe wereld van zelflerende data in een intelligent, geautomatiseerd systeem.”

"Deze toewijding aan onze klanten is onze groeimotor die zal bijdragen aan het bereiken van onze 2018-doelstelling van $ 1 miljard aan totale boekingen", zegt Veeam co-ceo Peter McKay. "Om onze missie en onze groeidoelstellingen te realiseren, hebben we aanzienlijk geïnvesteerd in onze engineering- en ontwikkelingsteams, onze marketing en branding uitgebreid, extra programma's en ondersteuningsinitiatieven toegevoegd aan onze partnerprogramma's, onze alliantieverhoudingen en aanbiedingen uitgebreid en onze focus op de grote onderneming. Het resultaat was een sterk resultaat in alle geografische gebieden, met alle rapporterende groei van het aantal dubbele boekingen van YoY in Q1. We zijn weer op weg naar een nieuw recordjaar en ik heb er alle vertrouwen in dat ons voortdurende momentum, executive leiderschap,

Q1 Hoogtepunten

Nieuwe en bestaande Veeam- klanten hebben de adoptie van Veeam Hyper-Availability Platform versneld - de kerncomponent van de meest uitgebreide oplossing voor gegevensbeveiliging en gegevensbeheer van Veeam met geïntegreerd agentbeheer - waardoor Veeam elke app, elke gegevens in elke cloud kan beschermen. Sinds de release in december 2017 zijn er meer dan 150.000 downloads van de nieuwste versie van Veeam Availability Suite 9.5 Update 3 gerapporteerd .
Met 294.000 klanten, die samen meer dan 16,3 miljoen VM's beschermen met Veeam Availability-oplossingen, blijft Veeam elke maand gemiddeld 4.000 nieuwe klanten gebruiken. Nieuwe klanten van Veeam zijn Pernod Ricard Hong Kong Limited, ING België, SKY Italia, Landmark Information Group , Equinix , Unipres Mexicana , HireRight, Ameritas, Termomecanica en Follett LLC .

De strategische allianties van Veeam blijven in een stroomversnelling terwijl de totale boekingen gegenereerd door Alliance-partnerschappen jojo met een drievoudig cijfer zijn gegroeid. De gezamenlijke mogelijkheden voor Veeam en HPE zijn met 148 procent toegenomen dankzij het feit dat Veeam lid werd van het HPE Complete-programma, waardoor klanten complete HPE- en Veeam- oplossingen rechtstreeks bij HPE en zijn wederverkopers konden kopen . Nu op de Cisco Global Price-lijst zijn de deals van Veeam en Cisco met Q9'2018 kwartaal met 299 procent gegroeid ten opzichte van het kwartaal. Veeam is ook toegevoegd aan de NetApp Global Price List , die zijn positie verder zal versterken in enterprise-accounts.
De nieuwe Veeam Universal Storage API vereenvoudigt het integratieproces van opslag met het Veeam Hyper-Availability Platform. Als gevolg hiervan kunnen Veeam Alliance Partners selecteren, zoals recente samenwerkingen met Pure Storage en INFINIDAT, sneller worden geïntegreerd, meer voordelen opleveren voor meer klanten in minder tijd en een nog hoger rendement opleveren op hun IT-investeringen.

Het Veeam Cloud & Service Provider (VCSP) -programma zet het positieve groeitraject voort met een jaarlijkse groei van 38 procent. Het aantal VM's dat wordt beschermd met Veeam- oplossingen steeg met 36 procent op jaarbasis, wat aantoont dat er meer vertrouwen is in Veeam als het beste multi-cloud intelligente datamanagementplatform. Om verder groei in de markt te stimuleren, heeft Veeam nu meer dan 3.200 partners die BaaS en DRaaS aanbieden met Veeam Cloud Connect.
Veeam made its first acquisition in 10 years when it acquired N2WS, the leading provider of cloud-native Enterprise backup and disaster recovery for Amazon Web Services (AWS), in an all-cash deal. The acquisition strengthens Veeam as the leading provider of Availability for any app, any data, across any cloud, and its ability to protect AWS deployments.

Hoge groei en een verhoogde bijdrage van abonnementsproducten hebben een dramatisch momentum laten zien. De verkoop van Veeam Backup voor Microsoft Office 365-abonnementen steeg in het eerste kwartaal met meer dan 3.000 procent ten opzichte van vorig jaar. Meer dan 29.000 organisaties, die 2,7 miljoen Microsoft Office 365-postvakken vertegenwoordigen, hebben nu Veeam Backup voor Microsoft Office 365 gedownload om hun gegevens te beschermen. Veeam Availability Suite versie 9.5 Update 3 maakt Veeam Backup & Replication in staat om Veeam Agent voor Microsoft Windows en Veeam Agent voor Linux ( Veeam) te implementeren en te beherenAgenten) om fysieke, niet-gevirtualiseerde servers en eindpunten te beschermen, evenals eventuele openbare cloudworkloads. De verkoop van agenten op abonnementen is met meer dan 1.000 procent gestegen.

Met meer dan 3.200 werknemers over de hele wereld, blijft Veeam haar talententeam versterken, inclusief het uitbreiden van interne rollen binnen het bedrijf. ESG-hoofdanalist, Jason Buffington, voegde zich recentelijk bij het Veeam Product Strategy-team als Senior Director. Buffington evangeliseert thought leadership bij belangrijke branche-evenementen, legt relaties met de meest strategische bedrijfsaccounts van Veeam en onderhoudt deze , en communiceert onze langetermijnvisie en -strategie binnen de branche. Buffington werkt al bijna 30 jaar onder de leiders en verstorers van de gegevensbeschermingsindustrie, waaronder gegevensbescherming, gegevensbewaring, gegevensbeheer en beschikbaarheid van gegevens. Ken MacAskill is gepromoveerd tot VeeamFINANCIEEL DIRECTEUR. Hij kwam in 2017 bij Veeam werken om het GTM Operations-team te leiden. MacAskill leidt al meer dan 20 jaar financiële organisaties als CFO met uitgebreide ervaring in het werken met bedrijven met hoge groei en ondernemingen

Registratie staat nu open voor VeeamON 2018 , de eerste conferentie voor Intelligent Data Management, die plaatsvindt van 14 - 16 mei 2018 in Chicago, IL. Bijna 10.000 klanten, partners en beïnvloeders waren aanwezig op VeeamON 2017 in New Orleans, LA, en de regionale VeeamON Forum-evenementen die over de hele wereld worden gehouden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!