Redactie - 26 april 2018

Ocom verwerft meerderheidsbelang in SynEdge

Ocom, een internetservicebedrijf van Europa, maakt bekend dat het een meerderheidsbelang heeft verworven in SynEdge, een aanbieder van geavanceerde content delivery network (CDN)-diensten. Ocom nam de aandelen in dit bedrijf over van POST Capital, de investeringstak van POST Luxembourg.

De overname sluit aan op de strategie van Ocom om zijn wereldwijde klanten te helpen om op betrouwbare en kostenefficiënte manier content aan eindgebruikers te leveren, aldus Ocom. De voorwaarden van de transactie werden niet bekendgemaakt.

SynEdge heeft een platform ontwikkeld voor geavanceerde multi-CDN- en private CDN-diensten. Beide typen diensten zijn in trek in markten als online video, gaming- en e-commerce. Bedrijven in deze sectoren stellen hoge eisen aan schaalbaarheid, de time-to-market en de gebruikservaring en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de levering van content aan hun doelgroep te verbeteren.

De CDN-technologie en -expertise die Ocom in huis haalt met de overname van SynEdge sluit aan op de strategie om klanten te voorzien van optimaal advies en de beste oplossingen om succes te boeken in een ‘connected’ wereld. Met de geavanceerde technologieën van zijn dochterondernemingen Leaseweb, Evoswitch en Fiberring wil Ocom de groei van zijn netwerk, diensten en technologie kracht bijzetten om tegemoet te komen aan de toekomstige behoeften van zijn klanten.

Con Zwinkels (foto), managing director bij Ocom, zegt: “Ocom streeft ernaar om al zijn klanten een passende oplossing voor hun behoeften te bieden, ongeacht hun locatie, infrastructuur of klantenbestand. De CDN-technologie van SynEdge is speciaal ontwikkeld om in te spelen op de vraag naar ultrasnelle prestaties van content providers in de mobiele wereld. Deze overname stelt ons in staat om de verwachtingen van klanten qua gebruikservaring, kostenefficiëntie en serviceniveau te blijven overtreffen.”

Martijn Berkvens, de CTO van SynEdge, voegt toe: “In Ocom hebben we de perfecte partner gevonden voor het realiseren van onze ambitieuze doelstellingen. Ocom brengt ongekende reikwijdte, een uitstekende merkreputatie en diepgaande knowhow met zich mee. De combinatie van deze kwaliteiten met de geavanceerde Content Delivery-diensten van SynEdge zal resulteren in een bijzonder aantrekkelijke oplossing voor de explosieve groei in CDN-verkeer en de gerelateerde vraag naar Quality of Experience (QoE)-diensten. We hadden het voorrecht om het afgelopen jaar al intensief met het team van Ocom samen te werken. We kijken ernaar uit om onze banden met hen verder aan te halen in deze nieuwe context, om samen nog meer voordelen voor onze klanten te realiseren.”

Romain Lanners, secretaris-generaal van POST Luxembourg en lid van de Raad van Bestuur van POST Capital: “Na de succesvolle introductie van het SynEdge CDN door POST Capital doet het ons een genoegen om de innovatieve technologie van SynEdge op wereldwijde schaal beschikbaar te stellen met de hulp van Ocom.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!