Witold Kepinski - 26 april 2018

Provast koopt kantoor Startbaan 16 Amstelveen waar HP en HPE zijn gevestigd

Provast heeft het kantoorgebouw aan de Startbaan 16 in Amstelveen, waar HPE en HP zijn gevestigd, gekocht met als doel het te herontwikkelen zo meldt het op zijn website. Het kantoor heeft een oppervlakte van circa 17.000 m². De vier huurders blijven hier tot het einde van het huurcontract gevestigd. De kavel heeft een oppervlakte van circa 25.000 m².

Provast wil de locatie herontwikkelen tot woningen. In Amstelveen is veel vraag naar betaalbare woningen. De wijk heeft alles in zich. Een combinatie van groen, uitstekende voorzieningen en uitvalswegen in de buurt. Ook winkelcentrum Stadshart Amstelveen en diverse sport- en recreatievoorzieningen zijn dichtbij.

HP en HPE zullen naar een andere locatie verhuizen, waar is nog niet bekend. Dat geldt ook voor huurder DXC Technology en Micro Focus (waar HPE software medewerkers nu zitten).

Martijn Dirks, partner Provast meldt: “Groot Amsterdam staat de komende jaren voor een woningbouwopgave. Amstelveen is in trek. Met herontwikkeling spelen we hierop in en dragen we bij aan stedelijke vernieuwing op deze prachtige plek.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!