Redactie - 27 april 2018

Cisco ACI datacenter-oplossing in trek bij service providers wereldwijd

Het leveren van veilige, gedifferentieerde en snel geleverde clouddiensten aan klanten is een cruciale vereiste voor de hedendaagse serviceproviders. Om aan de eisen van de cloudinfrastructuur te voldoen, richten wereldwijde serviceproviders zich steeds meer op de Cisco Application Centric Infrastructure (Cisco ACI ), een software-defined networking (SDN) -oplossing. Cisco ACI verlaagt volgens de leverancier de operationele kosten met een geautomatiseerde, op beleid gebaseerde programmeerbare architectuur, terwijl de schaalbaarheid en beveiliging worden verbeterd. Bovendien helpt de nieuwe Cisco ACI multi-site beheermogelijkheid serviceproviders om meerdere geografisch verspreide Cisco ACI-stoffen met elkaar te verbinden en te beheren en om workloads met één glasplaat te verplaatsen en te beheren.

Cisco ACI wordt wereldwijd gebruikt door serviceproviders zoals NTT Communications (Verenigde Staten), T-Systems (Duitsland), Hosters (Denemarken), Scanplus GmbH (Duitsland), Tieto Oyj (Finland) en Ritter (Verenigde Staten).

NTT-communicatie

NTT Communications (NTT Com) is een dochteronderneming van NTT Group en een 20-jarige IT-serviceprovider. De Amerikaanse divisie van NTT Com erkende een marktkans om de zakelijke markt beter van dienst te zijn met een portfolio van beheerde serviceaanbiedingen op maat van belangrijke verticale markten die ook voldoen aan nalevingsverplichtingen en -voorschriften.

Om te slagen in deze nieuwe richting, besloot NTT Com om zijn datacenters te transformeren met een focus op meer veiligheid en prestaties. NTT Com heeft Cisco ACI gekozen omdat het een veel flexibeler managementmodel bood ten opzichte van concurrerende brancheoplossingen. NTT Com kan nu snel zeer complexe datacenterdomeinen opzetten, waardoor nieuwe klanten binnen drie dagen aan boord komen, en het beveiligingsbeleid dat inherent is aan de SDN-oplossing van Cisco ondersteunt ook de compliance-behoeften van zijn klanten.

"Cisco ACI betekent dat toepassingen de manier bepalen waarop het netwerk werkt, en niet andersom", zegt Indranil Sengupta, vice president product engineering bij NTT Com. "We kunnen een uitstekende klantenervaring bieden met minder fouten en tot 80 procent betere applicatieprestaties."

T-Systems

Met activiteiten in meer dan 20 landen en inkomsten van meerdere miljarden euro is T-Systems, gevestigd in Duitsland, een leverancier van informatie- en communicatietechnologie. Steeds meer middelgrote klanten van T-Systems vragen nieuwe diensten op basis van cloudservices en innovatieve bedrijfsmodellen, zoals data-analyse, het internet der dingen, machine-naar-machine communicatie en industrieel internet. T-Systems heeft Cisco ACI geselecteerd om zijn klanten op maat gemaakte infrastructuur, platforms en software-oplossingen te bieden.

"Onze klanten willen hoogwaardige services, compromisloze veiligheid en flexibiliteit, alles voor een redelijke prijs", zegt Andreas Schwall, Delivery Executive Production Midmarket bij T-Systems. "Onze uitdaging was om IT-inspanningen en op onderhoud gebaseerde onderbrekingen te verminderen, terwijl de capaciteit op het netwerk en de beveiligingslaag werd verbeterd."

Bovendien stelt Cisco ACI T-Systems in staat flexibeler en flexibeler te opereren en nieuwe beveiligingsaanbiedingen voor klanten te doen. "Op basis van open API's en een toepassingsgecentreerde kijk op ons landschap, kunnen we doorlooptijden verminderen tijdens het onboarding-proces en snel meer services aan onze portfolio toevoegen", voegt Schwall eraan toe.

Nu stuurt applicatieverkeer het netwerk, in plaats van andersom, waardoor T-Systems de netwerkomgeving rond verschillende klantentoepassingen kan bouwen, waardoor de prestaties en betere vergadervereisten aanzienlijk worden verbeterd. Door de softwarematige automatisering te optimaliseren, zijn de handmatige taken met 90% verminderd, wat een productiviteitswinst oplevert die gelijk is aan drie voltijdmedewerkers.

Hosters

Hosters, gevestigd in Denemarken, is een gecertificeerde Microsoft Azure Managed Service Provider die cloud- en hybride oplossingen aanbiedt. Het bedrijf wendde zich tot Cisco ACI om de time-to-market te verkorten en klanten de juiste oplossing te bieden, gemakkelijk en snel. Beveiliging was ook een belangrijke overweging en Hosters werkte met Fortinet en Cisco ACI om de hoogste niveaus van beveiliging voor klanten te garanderen. Cisco ACI is nu actief in drie datacenters en baby-stekels van Hosters en het bedrijf is van plan zijn datacenters te upgraden naar 100 GbE, eenvoudiger gemaakt met de Cisco ACI-implementatie.

"De resultaten van de Cisco ACI-implementatie hebben onze verwachtingen overtroffen", zegt Thomas Raabo, CTO, Hosters. "Onze implementatietijd van nieuwe services aan klanten is teruggebracht van weken tot uren en we besteden minder tijd aan systeemintegratie en meer tijd aan innovatie. We gaan over op een DevOps-model van continue verbetering en we creëren flexibiliteit en waarde die kunnen worden doorgegeven aan onze klanten. "

scanplus GmbH

Als leverancier van managed cloudservices in Duitsland, levert scanplus aan Deutsche Telekom zakelijke klanten carrier-grade cloudservices met solide service level agreements in heel Europa. scanplus wilde klanten van Deutsche Telekom een ??"cloud in a box" bieden met opties en volledige automatisering en levering via een selfserviceportal. scanplus heeft Cisco ACI gekozen om aan deze behoeften te voldoen en zal ook profiteren van een netwerkstructuur die kan worden geschaald naar meerdere sites, met beheer van één glaspaneel en automatisering. Omdat scanplus een groot aantal zakelijke klanten ondersteunt in een gedeelde cloudomgeving, zijn gegevensbescherming en strikte segmentatie van huurders essentieel. Ontworpen voor veilige multi-tenancy,

"Met Cisco ACI hebben we een volledige segmentatie van elke huurder en kunnen we ook verwijzen naar andere huurderobjecten binnen een huurder terwijl isolatie behouden blijft, waardoor ze privé, gescheiden en zeer veilig zijn", zegt Stefan Daiber, hoofd van de architectuur bij scanplus.

Met behulp van Cisco ACI multi-site functionaliteit, is scanplus ook bezig zijn netwerkstructuur uit te breiden naar meerdere datacenters. Omdat de oplossing met de hypervisor van een leverancier werkt, kan deze eenvoudig de verschillende systemen op elke locatie herbergen.

"De openheid van Cisco ACI is een groot voordeel," zei Daiber. "Het ondersteunt niet alleen een hypervisor, maar ook alle netwerkapparatuur rondom de hypervisor. Het geeft ons een enorme hoeveelheid keuze en flexibiliteit. "

Tieto Oyj

Tieto Oyj, met hoofdkantoor in Finland, is een Noords software- en servicesbedrijf. Tieto heeft Cisco ACI ingezet als Layer 2-fabric in zes datacenters in drie landen. De groeistrategie van Tieto is om van basisdiensten over te schakelen naar een uitstekende ervaring voor haar klanten. Dat betekent snel diensten kunnen leveren en alles mogelijk maken op applicatieniveau dat een klant wil, zonder gehinderd te worden door de onderliggende fysieke infrastructuur.

Tieto heeft een Cisco ACI-oplossing gekozen om te zorgen voor een holistische architectuur met gecentraliseerde automatisering en beleidsgestuurde toepassingsprofielen. Met behulp van het uniforme beleidsmodel van Cisco ACI voert het team beleid via endpointgroepen (EPG's), een verzameling netwerkeindpunten met een breed scala aan entiteiten, waaronder bare-metal servers, virtuele machines en containers.

"Cisco ACI biedt een basis waarop we kunnen voortbouwen om innovatie in nieuwe diensten te kanaliseren", zegt Juha Syrjänen, hoofd Connectivity Services Business bij Tieto. "We kunnen snel en efficiënt basisconnectiviteitsservices leveren, terwijl we een nieuw connectiviteits-ecosysteem bouwen tussen onze klanten, hun andere partners en Tieto."

Ritter-communicatie

Ritter Communications, met hoofdkantoor in de Verenigde Staten, bedient meer dan 45.000 klanten op het platteland van Arkansas en Tennessee met geavanceerde spraak- en gegevensdiensten die meestal alleen in grote stedelijke gebieden worden aangetroffen. Hoewel Ritter Communications al sinds 1906 lokale telefoondiensten aanbiedt, levert pure connectiviteit niet de inkomsten die het ooit deed. Ritter moest een nieuwe reeks bedrijfsgerichte cloudservices leveren om de omzetgroei te stimuleren. Maar Ritter had beperkte operationele ervaring met cloudservices, en zo ook zijn klanten.

"We bedienen een zeer landelijke markt en veel netwerkmanagers zijn verbonden met hun servers. Ze zouden zich niet op hun gemak voelen om alles in de public cloud te plaatsen, "zegt Greg Sunderwood, vice-president engineering bij Ritter Communications. "We wilden meer differentiatie aan de voorkant en meer controle aan de achterkant."

Het Hosted Solutions-team van Ritter vond het antwoord in Cisco Cloud Architecture voor het Microsoft Cloud Platform. De geïntegreerde oplossingen bevatten een combinatie van Cisco ACI, Windows Azure Pack en Cisco Unified Computing Systems (UCS®).

"We trekken de public cloud feitelijk in de omgeving van een klant", zegt Brandon Fergerson, senior cloud engineer bij Ritter Communications. "Microsoft Azure is de klantgerichte beheerconsole en Cisco ACI zorgt voor back-endinfrastructuur en netwerkbeheer."

Het Hosted Solutions-team is overgegaan van handmatige provisioning naar 100 procent virtuele implementaties en de uitgaven voor de nieuwe services liggen 50 tot 60 procent hoger dan verwacht van Ritter.

"We hebben scepticisme dat de server omarmt, omgezet in" cloud-first "-aanpak," zegt Fergerson. "Ik zie het de hele tijd. De abonnementen beginnen met slechts één server met een laag risico, en het lijkt erop dat telkens wanneer ik die huurder terugneem, zij steeds meer bronnen in de cloud toevoegen naarmate het vertrouwen toeneemt. De Ritter-cloud is een eenvoudig, klantvriendelijk, sterk geautomatiseerd aanbod en het is de katalysator geweest voor een mentaliteitsverandering - voor ons en onze klanten. "

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!