Redactie - 27 april 2018

Riverbed en Arrow schijnen licht op visibility

Riverbed en Arrow schijnen licht op visibility image

Op 24 april vond het Arrow Riverbed End-to-end Visibility event plaats bij Inn-Style in Maarssen. Klanten en relaties van distributeur Arrow ECS kregen er een uitgebreide uitleg over de samenwerking tussen Riverbed en Arrow, over de samenwerking Arrow Riverbed Microsoft (ARM) en de wireless producten van Xirrus. Ook waren er demo’s van Riverbed SteelCentral, SteelHead en SteelConnect.

Riverbed begon met WAN optimalisatie en is inmiddels uitgebreid met visibility, zo vertelde Wim Timmer, Solutions Engineer bij Riverbed. “De afgelopen jaren vond er een digitale revolutie plaats door de opkomst van cloud, mobile en analytics, waardoor er meer data wordt gegenereerd en daar ook meer concreet mee gedaan kan worden”, vertelde Timmer. “Performance is daarbij cruciaal en dat gaat verder dan snelheid alleen. User Experience (UX), agility en productiviteit zijn een aantal van de vele aspecten die een digitaliseringsproces kunnen maken of breken. Met Riverbed’s SD-WAN (SteelConnect) kun je al deze zaken vanuit één omgeving beheren en configureren.”

Krachtige samenwerkingen

Het portfolio is sinds kort ook verreikt met access points door de overname van Xirrus in 2017. Xirrus wordt ingezet voor veeleisende netwerkklanten waaronder Amsterdam RAI, de Tweede Kamer, TU/Eindhoven en bij grootschalige evenementen als de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji en jaarlijkse festivals als Lowlands, Down the Rabbit Hole en PinkPop. Tijdens het End-to-end event kwamen de hoogwaardige producten van Xirrus aan bod en hoe deze samen met de oplossingen van Riverbed stabiele en inzichtelijke wifinetwerken opleveren.

Een andere krachtige combinatie die aan bod kwam, is A.R.M. (Arrow Riverbed Microsoft), een visibility en connectivity oplossing in Microsoft Azure. Bas Bremmer, Regional Director Riverbed Nederland, vertelde hoe de samenwerking van deze drie partijen organisaties in staat stelt hun performance te verbeteren als ze hun infrastructuur verbinden met Azure. Door middel van connectiviteit en visualisatieoplossingen van Riverbed wordt de verbinding met Azure snel gemaakt, inzichtelijk en kan deze worden geoptimaliseerd. Arrow biedt de oplossingen aan resellers aan met diensten als training, marketing en met financieringsproducten via Arrow Capital Services. Door het bieden van deze services helpt de value added distributeur Riverbed zijn channelcommunity te vergroten en de marktvraag naar zijn geïntegreerde oplossingen te stimuleren.

Inzicht in gebruikerservaring

Visibility op het gebied van de performance van applicaties is goed, maar dat betekent niet altijd dat de gebruikerservaring (UX) ook goed is. Ook hier heeft Riverbed een oplossing voor. Aterity (SteelCentral) geeft in een overzichtelijk, intuïtief dashboard de interactie weer van gebruikers met hun devices en apps. Op die manier wordt inzichtelijk hoe intensief de applicaties worden gebruikt en hoe vaak ze niet naar behoren draaien. Vervolgens kan er op geografische locatie, kantoor, afdeling, groep gebruikers of zelfs individuele gebruikers worden ingezoomd om te troubleshooten en te achterhalen waar de oorzaak ligt voor een negatieve gebruikerservaring.
Tijdens de kennis- en netwerkdag werd duidelijk dat resellers van Arrow met de producten van Riverbed hun klanten een stabiele draadloze verbinding kunnen aanbieden met inzichten in security en performance, van access points tot gebruikerservaring.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!