Witold Kepinski - 27 april 2018

NETGEAR ziet meer vraag naar Orbi, Nighthawk en Arlo producten

NETGEAR ziet meer vraag naar Orbi, Nighthawk en Arlo producten image

NETGEAR, aanbieder van netwerk- en internetgerelateerde producten voor consumenten en groeiende bedrijven, rapporteert de financiële resultaten voor het eerste kwartaal eindigend op 1 april 2018. De netto-omzet voor het eerste kwartaal eindigend op 1 april 2018 was 345 miljoen dollar, dat is meer in vergelijking met 323,7 miljoen dollar in het eerste kwartaal eindigend op 2 april 2017.

Het nettoresultaat, berekend volgens GAAP, voor het eerste kwartaal van 2018 was 5,6 miljoen dollar of $ 0,17nettowinst per verwaterd aandeel. Dit in vergelijking met GAAP netto-inkomen van 16 miljoen dollar of $ 0.47 nettowinst per verwaterd aandeel, in het eerste kwartaal van 2017.

De operationele marge, berekend volgens GAAP, bedroeg in het eerste kwartaal van 2018 2,5%, vergeleken met 7,0% in het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar en 4,9% in het vierde kwartaal van 2017. De niet-GAAP-bedrijfsmarge bedroeg 7,5% in het eerste kwartaal van 2018, vergeleken met 10,0% in het eerste kwartaal van 2017 en 7,3% in het vierde kwartaal van 2017.

Patrick Lo (foto), Voorzitter en Chief Executive Officer van NETGEAR, zei: "We hadden een succesvol eerste kwartaal van 2018, aangedreven door onze Orbi-lijn, onze nieuwe Nighthawk-gamingrouter, Arlo Pro2, en onze SMB-schakellijn. Onze financiële resultaten voor het kwartaal kwamen aan de bovenkant van het richtingsbereik voor omzet en operationele marge. We zagen jaar-op-jaar-omzetgroei voor zowel het Arlo- als het SMB-segment. Ondertussen vertoonde het WKK-segment op een sequentiële basis een zinvolle verbetering van de winstgevendheid, en we blijven de WiFi-markt voor consumenten leiden met onze premium routers, gateways, mesh-systemen en extenders. Onze focus blijft op de succesvolle scheiding van de Arlo-business van NETGEAR, evenals het aansturen van onze strategie voor abonneediensten voor alle drie de segmenten."

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!