SciSports levert KV Mechelen sport data analytics platform Insight

30-04-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SciSports levert KV Mechelen sport data analytics platform Insight

Belgische voetbalclub KV Mechelen en data intelligentie bedrijf SciSports gaan samenwerken. KV Mechelen gaat gebruik maken van SciSports expertise en kennis ter verrijking van de scoutingsafdeling.

KV Mechelen gaat SciSports’ online platform Insight gebruiken om spelers over de hele wereld te ontdekken, vergelijken en selecteren. Met SciSports Insight krijgt de club een compleet, objectief en statistisch onderbouwd inzicht van meer dan 90.000 actieve spelers wereldwijd. Met slimme zoekfilters, notificaties en de spelersvergelijkingsfunctie ondersteunt SciSports Insight de club in de eerste fase van het scoutingsproces. De integratie van data intelligentie binnen het scoutingsproces toont de ambities van KV Mechelen.

Stefaan Vanroy, Director of Sports: “SciSports brengt enorm veel efficiency in alle geledingen van onze nieuwe sportieve organisatie. Door SciSports, als betrouwbaar filter, vermijden we een groot aantal onnodige scoutingsopdrachten. Ook zijn we door hen in staat onze targets te benchmarken ten opzichte van onze eigen spelers. Daarnaast kunnen we, op basis van de door ons gewenste profielen, snel een overzicht krijgen van (transfervrije) spelers met de nodige kwaliteiten.”

Giels Brouwer, CEO van SciSports: “Opnieuw een samenwerking met een Belgische club is mooi nieuws voor SciSports. Ik ben ervan overtuigd dat we KV Mechelen kunnen ondersteunen in het bereiken van één van haar belangrijkste doelen voor komend seizoen: promoveren naar het competitieniveau waar de club thuishoort. KV Mechelen had in het verleden groot succes met het winnen van de Europa Cup II onder een Nederlandse trainer met enkele goede Nederlandse spelers. Daarom maakt het me trots om samen te werken met een legendarische club, met een sterke Nederlandse connectie, als KV Mechelen.”

Terug naar nieuws overzicht