Witold Kepinski - 28 april 2018

Channel Partners kunnen klanten helpen cloud beter leren te gebruiken

Channel Partners kunnen klanten helpen cloud beter leren te gebruiken image

De wereldwijde uitgaven voor cloudinfrastructuurdiensten blijven groeien en bereikten een omzet van 17 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2018. Dit is een stijging van 47% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Amazon Web Services (AWS) bleef de concurrentie voor, een stijging van 49% dit kwartaal. De omzet van deze marktleider is bijna het dubbele van die van zijn naaste concurrent, Microsoft (een stijging van 93%), die sneller bleef groeien dan AWS. Google stond op de derde plaats, met een stijging van 89% tot 1,2 miljard dollar.

De acceptatie van de cloud is een belangrijk onderdeel van de digitale transformatiestrategieën van bedrijven vanwege de vele voordelen, waaronder elasticiteit, schaalbaarheid, on-demand beschikbaarstelling van gevirtualiseerde en containerresources en lage initiële kosten. Maar de complexiteit en ongecontroleerde gebruikerstoegang tot cloudtechnologieën heeft ertoe geleid dat klanten te weinig betaalde services hebben gebruikt en het rendement op de investering niet volledig hebben gerealiseerd. "Volgens een Canalys-onderzoek onder 146 kanaalpartners over de hele wereld gelooft meer dan 80% van de respondenten dat de clouduitgaven van hun klanten niet volledig worden gebruikt", zegt Daniel Liu, Research Analyst in Canalys. "58% van de partners is van mening dat tot 20% van de cloudinvesteringen van hun klanten wordt verspild, terwijl 26% denkt dat de verspilling meer dan 20% bedraagt."

Dit creëert kansen voor kanaalpartners, omdat meer organisaties migreren naar openbare cloudservices en kiezen voor meerdere providers terwijl ze worden geïntegreerd met hun bestaande IT-infrastructuur. "De belangrijkste rol voor kanaalpartners na het migreren en integreren van werklasten van klanten naar een hybride omgeving, zal hen meer inzicht geven in beschikbare cloudbronnen om het gebruik te optimaliseren. Dit wordt gedreven door analyse en machine learning om het optimale cloudpakket of abonnement te identificeren. Maar de vaardigheden die nodig zijn voor workload-cloudmigratie, consumptiemonitoring, factureringsanalyses, cloud-consultatie en integratiediensten zijn schaars, " aldus Liu.

WK

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!