Witold Kepinski - 01 mei 2018

3D Printer markt voor industrie groeit sterk

De wereldwijde markt voor 3D-printer zette zijn opwaartse traject in Q4 2017 met meer dan 132K eenheden verscheept over het kwartaal, 14% meer dan in dezelfde periode een jaar geleden aldus onderzoeksbureau CONTEXT. Zendingen van INDUSTRIAL 3D-printers stegen met 39%, vooral dankzij nieuwkomers in het polymeersegment, waaronder HP en Carbon. De aanhoudende kracht van het transport van metalen 3D-printers, van nieuwe spelers en zwaargewichten uit de industrie zoals GE Additive, EOS en SLM Solutions, leverde echter ook een bijdrage.

Terwijl het geherdefinieerde PERSONAL-segment wat tekenen van zwakte begon te vertonen, met slechts 10% meer printers dan een jaar geleden, maakte de nieuw gesegmenteerde PROFESSIONAL-klasse grote winsten en waren de zendingen met + 97% gestegen in 2016. Zelfs de worstelende DESIGN segment - het segment dat het meest geassocieerd wordt met prototyping en gedomineerd door de sterke concurrenten Stratasys, 3D Systems en EnvisionTEC - zag jaar-op-jaar winsten van + 13%, wat het opwaartse momentum van de hele sector aantoont.

Hoewel het aantal eenheden wordt gedomineerd door sub-$ 2500 PERSOONLIJKE printers, komt 70% + van de wereldwijde printerinkomsten via het INDUSTRIËLE printersegment, zodat dit bij de beoordeling van de algehele gezondheid van de industrie het meest bekeken segment is. Het is ook degene die de push van additive manufacturing leidt naar de mainstream-productiemarkt van $ 12T. "De printerinkomsten in dit belangrijke INDUSTRIËLE segment waren + 44% hoger dan een jaar geleden", zegt Chris Connery, VP Global Analysis CONTEXT. "Het INDUSTRIAL-segment zag een goede groei, zowel in de 3D-printerzendingen van het polymeer - + 31% op jaarbasis - en de 3D-printerzendingen van metalen die het kwartaal een fenomenale + 62% haalden."

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!