HPE, ABB en Rittal digitaliseren fabrieken met Secure Edge Data Center

30-04-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

HPE, ABB en Rittal digitaliseren fabrieken met Secure Edge Data Center

Hewlett Packard Enterprise (HPE), ABB en Rittal kondigen op de Hannover Messe het Secure Edge Data Center (SEDC) aan. Dit datacenter is specifiek gebouwd voor industriële en telecommunicatieomgevingen. De oplossing zorgt dat klanten IT dichtbij hun operationele technologie (OT), machines en apparaten kunnen draaien om low-latency, veilige en betrouwbare digitale processen te realiseren

Gartner stelt dat zakelijk gegenereerde data de komende jaren steeds meer wordt gecreëerd en verwerkt buiten een centraal datacenter of de cloud. Dit percentage stijgt naar verwachting van 10% nu naar ongeveer 50% in 2022, verwacht het onderzoeksbureau. Ook de markt voor zogeheten micro-modulaire datacenters groeit snel. Volgens 451 Research heeft de markt de laatste drie jaar gemiddeld meer dan 50 procent jaarlijkse groei gekend, en zal door initiatieven als 5G en de aanhoudende OT-IT convergentie blijven uitbreiden.

Geoptimaliseerd voor ruige omgevingen

Met SEDC spelen HPE, ABB en Rittal in op deze marktvraag met een kant-en-klaredatacenteromgeving die is geoptimaliseerd om in ruige omgevingen te opereren. De omveving stelt klanten in staat om data-acquisities, analytics en beheerprocessen dichtbij industriële apparaten te draaien. Hiermee voorkomen bedrijven niet alleen latency, maar ook security- en betrouwbaarheidsproblemen die kunnen voorkomen bij datacommunicatie via IT-systemen op afstand.

Het SEDC vereenvoudigt de implementatie van enterprise-grade IT-oplossingen in industriële omgevingen, ongeacht de locatie. Het helpt klanten om:

  • Snel te starten – SEDC wordt geleverd als een fabrieksgeïntegreerde en geteste kant-en-klare oplossing met een voorgeconfigureerde HPE software-defined infrastructuur. Daardoor is het systeem binnen twaalf weken inzetbaar.
  • Hun digitale processen te beveiligen – een IP55 beoordeelde omsluiting, die fysiek beschermd is tegen vochtigheid, stof en vuil met zowel geïntegreerde cooling en brandblussysteem van Rittal als een voeding van ABB met back-up power.
  • Eenvoudig te schalen – het SEDC kan worden uitgebreid in stappen van 5, 10 en 20 kW om toenemende IT-workloads te ondersteunen
  • De industriële omgeving kostenefficiënt te digitaliseren – SEDC biedt enterprise-grade datacenterfunctionaliteit met flexibele financieringsopties waarbij het mogelijk is om te betalen op basis van consumptie.
  • Downtime en on-site werkzaamheden te voorkomen – het SEDC en de infrastructuur kunnen op afstand worden gemonitord en beheerd vanaf alle locaties. Bedrijven kunnen hierdoor de beschikbaarheid van de omgeving garanderen zonder dat gespecialiseerd personeel op locatie aanwezig hoeft te zijn.

Het Secure Edge Data Center is in Europa beschikbaar vanaf september 2018.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters