ServiceNow maakt cijfers over Q1 2018 bekend en neemt VendorHawk over
01-05-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

ServiceNow maakt cijfers over Q1 2018 bekend en neemt VendorHawk over

ServiceNow heeft de cijfers over het eerste kwartaal van 2018 bekendgemaakt. Daarnaast neemt het bedrijf de SaaS-management leverancier VendorHawk uit. Dennis Woodside, Chief Operating Officer (COO) van Dropbox, is toegetreden tot de raad van bestuur van het bedrijf, terwijl Fred Luddy is aangesteld als bestuursvoorzitter.

De opbrengsten uit abonnementen bedroegen in het eerste kwartaal van 2018 543,3 miljoen dollar, een jaar-op-jaar groei van 40%. In totaal sloot het bedrijf 21 deals in het eerste kwartaal met een netto contractwaarde van meer dan 1 miljoen dollar. Het bedrijf had 563 klanten in Q1 2018 met een jaarlijkse contractwaarde van meer dan 1 miljoen dollar, een jaar-op-jaar groei van 43%.

"We zijn het jaar goed begonnen en zetten het momentum van een fantastisch einde van 2017 voort”, aldus John Donahoe (foto), president en CEO van ServiceNow. "Onze resultaten waren wereldwijd sterk. We stimuleren digitale transformatie voor onze klanten, en we creëren werknemers- en klantervaringen die het eenvoudiger maken om werk gedaan te krijgen en betere bedrijfsresultaten te behalen." Alle financiële cijfers van ServiceNow over Q1 2018 zijn hier te vinden.

Overname van VendorHawk

ServiceNow kondigt ook de overname aan van VendorHawk, een SaaS-management leverancier uit Seattle. Hiermee breidt ServiceNow haar mogelijkheden uit op het gebied van software asset management, waarmee inzicht wordt geboden in softwarelicenties en -kosten. Meer informatie over deze overname is hier beschikbaar.

Ook laat ServiceNow weten dat Dennis Woodside, chief operating officer van Dropbox, is toegetreden tot de raad van bestuur van het bedrijf. Daarnaast wordt ServiceNow-oprichter Fred Luddy de nieuwe bestuursvoorzitter. Hiermee volgt hij voormalig president-directeur en CEO Frank Slootman op, die heeft besloten af te treden als voorzitter en lid van de raad van bestuur op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 2018. Meer informatie is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud