Witold Kepinski - 02 mei 2018

Touchscreen LFD's omzet in Q1 2018 met 31 procent gestegen

De omzet van grootformaat displays (LFD) bleef groeien in het eerste kwartaal van 2018, gedreven door, naast andere factoren, de verkoop van interactieve displays, die op jaarbasis steeg meer dan 30%, volgens de laatste distributiegegevens gepubliceerd door onderzoeksbureau CONTEXT.

In Q1 2018 steeg de totale omzet van LFD's jaar-op-jaar met bijna + 11% in volume en + 17% in opbrengsten met ASP's die relatief vlak bleven. Als we deze markt beperken tot touchscreen-LFD's, is het beeld nog beter: interactieve KFD's waren verantwoordelijk voor meer dan 35% van de omzet in de categorie tijdens Q1 2018 en groeiden meer dan + 30% op jaarbasis in termen van omzet en eenheden .

Ondanks het feit dat volumes nog steeds laag zijn, pushen leveranciers en distributeurs de verkoop van deze producten vanwege hun veel hogere ASP's. Een 55-inch scherm met touchscreen kan bijvoorbeeld twee of zelfs drie keer duurder zijn dan een niet-interactief model. Het groeiende aantal modellen met een hoge resolutie stimuleert ook de verkoop. WE-distributeurs hebben in het eerste kwartaal van dit jaar al inkomsten uit deze verdubbeling gezien en de verkoop per eenheid is verdrievoudigd.

Terwijl Q1 meestal een sterk kwartaal is voor LFD's, onder meer dankzij de toewijzing van overheidsbegrotingen, is zo'n succesvolle start toch een goede indicatie dat 2018 opnieuw een sterk jaar zou moeten worden.

"Toenemende leveranciersactiviteit suggereert zeker dat leveranciers vooruitlopen op groei in deze ruimte", zei Dominika Koncewicz, Senior Analyst for Displays bij CONTEXT. "Sharp en LG hebben bijvoorbeeld onlangs de uitbreiding van hun reeks interactieve producten aangekondigd, met nieuwe oplossingen die zijn ontworpen om niet alleen betere samenwerking te bieden, maar ook om klanten te betrekken bij winkels, showrooms en andere openbare ruimtes."

Opbrengst JAAR van interactieve grootformaatweergaven Q1-18

Verenigd Koningkrijk 16%

Duitsland 65%

Frankrijk 106%

Zwitserland 101%

Italië 41%

Nederland 53%

België 60%

Zweden 38%

Spanje 28%

Oostenrijk 6%

Denemarken 60%

Noorwegen 14%

Finland 17%

Ierland -14%

Polen 93% 

Portugal

440%

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!