Dell EMC PowerEdge servers voorzien van AI en ML toepassingen

02-05-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dell EMC PowerEdge servers voorzien van AI en ML toepassingen

Dell Technologies introduceert nieuwe 14e generatie Dell EMC PowerEdge-servers met vier sockets en Dell Precision Optimizer 5.0 om de AI- en ML-capaciteiten verder te versterken. Dat is mogelijk door een alliantie aan te gaan met Intel rond AI en ML toepassingen voor Dell EMC Ready Solutions om klanten in staat te stellen gebruik te maken van de kracht van data. Nieuwe AI- en ML-oplossingen en partnerships zorgen voor slimmere, betere bedrijfsresultaten door gegevens in realtime om te zetten in intelligente inzichten. Dit wordt gemeld op de Dell Technologies World conferentie in Las Vegas.

Volgens de recent uitgebrachte update van de Enterprise Strategy Group (ESG) 2018, heeft IT Transformation Maturity Curve Index, in opdracht van Dell EMC, getransformeerde bedrijven 18x meer kans om betere en snellere gegevensgestuurde beslissingen te nemen dan hun concurrenten. Daarnaast zijn 22x getransformeerde bedrijven waarschijnlijk de concurrentie voor met nieuwe producten en diensten op de markt, aldus het onderzoek.

"IoT zorgt voor een enorme hoeveelheid data en gegevensverwerking op de rand, waardoor organisaties een end-to-end IT-infrastructuurstrategie moeten omarmen die al die data effectief, efficiënt en snel kan inmijnen tot business intelligence-goud", aldus Jeff Clarke , vice-voorzitter, Products & Operations bij Dell. "Hier wordt de kracht van AI en machine learning werkelijkheid - wanneer organisaties betere producten, diensten, oplossingen en ervaringen kunnen leveren op basis van datagedreven beslissingen. En dat is de business waarin we ons bevinden - betere bedrijfsresultaten mogelijk gemaakt door end-to-end oplossingen gevoed door data - van het pc-werkstation tot het datacenter en applicaties die in de cloud draaien. "

Prestaties leveren voor ML-workloads in het datacenter

ML-workloads vereisen hoge prestaties en aanzienlijke capaciteit om gestructureerde en ongestructureerde gegevens snel te beheren en analyseren, en vervolgens consistente, snelle resultaten te leveren die concurrentievoordeel opleveren. Daarom heeft Dell EMC twee nieuwe servers met vier sockets onthuld: de PowerEdge R940xa en PowerEdge R840 , onderdeel van de 14e generatie Dell EMC PowerEdge-serverportfolio .

Met een uitzonderlijke prestatiedichtheid van Intel Xeon schaalbare processors (tot 112 verwerkingscores) en massaal geheugen (tot 6 TB geheugen en NVDIMM-opties), leveren deze nieuwe servers krachtige prestaties en kunnen klanten zo beweert Dell EMC:

Verander snel gegevensinzichten in bedrijfsresultaten met de Dell EMC PowerEdge R940xa , die is ontworpen om databases voor bedrijfskritieke applicaties te versnellen zonder cloudtarieven en beveiligingsrisico's. Het verbetert de prestaties van de toepassing door maximaal vier CPU's te combineren met vier grafische verwerkingseenheden (GPU's) in een krachtige 1: 1-verhouding, en maakt een lage latentie mogelijk met Direct Attached Non-Volatile Memory Express (NVMe) -stations.

Genereer sneller inzichten om klanten beter te leren kennen en innovatie te versnellen met de Dell EMC PowerEdge R840- server, die is ontworpen voor analyse in de database. De R840-server minimaliseert de latency met meer direct gekoppelde NVMe-schijven en versnelt gegevensoverdrachten met een volledig geïntegreerde ultrapathion-interconnect (UPI).

De servers ondersteunen ook veldprogrammeerbare poortarrays (FPGA's) 3, die uitblinken in gegevensintensieve berekeningen. Beide servers zijn voorzien van OpenManage Enterprise voor het bewaken en beheren van de IT-infrastructuur, evenals agent-vrij geïntegreerde Dell Remote Access Controller (iDRAC) voor geautomatiseerd, efficiënt beheer om de productiviteit te verbeteren.

Dell EMC kondigt ook zijn PowerMax-opslagoplossing van de volgende generatie aan , gebouwd met een machine learning-engine die autonome opslag realiseert. Door gebruik te maken van voorspellende analyses en patroonherkenning, analyseert en voorspelt een enkel PowerMax-systeem 40 miljoen gegevenssets in realtime per array4, waarmee zes miljard beslissingen per dag5 worden gegenereerd om automatisch de efficiëntie en prestaties van gemengde gegevensopslagworkloads te maximaliseren. PowerMax's intelligente zelfmanagementmogelijkheden stellen organisaties in staat om IT-resources en personeel te heroriënteren op meer strategische bedrijfsresultaten.

Dell EMC Ready Solutions

Dell EMC blijft toonaangevende vernieuwers identificeren en werkt daarmee samen om klanten te helpen de enorme hoeveelheden verzamelde gegevens te benutten. Partnertechnologieën integreren in Dell EMC Ready Solutions biedt klanten een eenvoudige, betrouwbare manier om geteste en gevalideerde oplossingen te identificeren en te verwerven, zodat ze sneller kunnen innoveren, risico's kunnen verminderen en de total cost of ownership kunnen verlagen, zo beweert Dell EMC.

De Dell EMC Ready-oplossing voor HPC is een uitgebreid hardwareplatform en een op de PowerEdge R740-server ingebouwde hardwareplatformoplossing, die nu snellere implementatie en prestaties mogelijk maakt door de combinatie van Intel Xeon Scalable-processors en aanpasbare Intel FPGA's. Dell EMC zal ook deelnemen aan het Intel AI Builders-programma, een ecosysteem van op technologie gebaseerde technologiepartners om hoogwaardige oplossingen voor Intel AI-producten te ontwikkelen. Dell EMC en Intel werken samen om klanten in staat te stellen hun Deep Learning- en HPC-workloads op grote schaal te benchmarken op Intel Xeon Scalable-processors en Intel FPGA's in het Dell EMC Innovation Lab en de Dell EMC-klant Solution Centers.

Machine Learning

Dell heeft onlangs de nieuwe Dell Precision Optimizer 5.0 aangekondigd die AI gebruikt om automatisch toepassingen aan te passen die worden uitgevoerd op Dell Precision-werkstations om de prestaties te maximaliseren door:

Op maat geoptimaliseerde applicaties : Dell Precision Optimizer leert het gedrag van elke applicatie op de achtergrond en gebruikt die data om een ??opgeleid machine-leermodel te gebruiken dat het systeem automatisch aanpast aan geoptimaliseerde instellingen en tot 394% verbetering in applicatieprestaties levert6. Dit resulteert in echte aangepaste optimalisatie van elke workflow, inclusief standaard ISV-toepassingen of aangepaste native uitvoerbare programma's.

Configuratie-aanpassingen automatiseren : eenmaal geactiveerd en een ondersteunde toepassing wordt gestart, past de software systeemconfiguraties automatisch aan, zoals CPU-, geheugen-, opslag-, grafische en besturingssysteeminstellingen. Hierdoor kunnen werknemers de prestaties van het werkstation snel verbeteren bij het schakelen tussen applicaties en projecten, zoals het overschakelen van gedetailleerd CAD-ontwerp naar high-fidelity-visualisatie van het ontwerp.

Dell EMC Services maakt gebruik van AI, machine learning en diepgaand leren om ondersteuning en implementatie door technologie te transformeren. Via verbonden technologieën kunnen systeemproblemen sneller dan ooit tevoren proactief worden opgelost. Het resultaat is een nog betere klantervaring - diepere klantenrelaties, bruikbare inzichten en meer voorspellende, persoonlijke en moeiteloze services.

Beschikbaarheid

De Dell Precision Optimizer is nu wereldwijd verkrijgbaar.
De Dell EMC Ready-oplossing voor HPC is nu wereldwijd verkrijgbaar.
De Dell EMC PowerEdge R940xa en R840 zijn vanaf 22 mei wereldwijd verkrijgbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware