Wouter Hoeffnagel - 02 mei 2018

Arrow gaat oplossingen van Tenable distribueren in EMEA

Arrow gaat oplossingen van Tenable distribueren in EMEA image

Arrow Electronics kondigt een overeenkomst aan met het cybersecurity-bedrijf Tenable. Arrow gaat de producten van het bedrijf distribueren in de EMEA-regio.

Tenable lanceerde in 2017 Tenable.io: het eerste zogeheten ‘cyber exposure’-platform dat inzicht biedt in cyberrisico’s van alle digitale bedrijfsmiddelen op elke platform, inclusief publieke cloud-omgevingen. Daarnaast levert het speciaal ontwikkelde toepassingen voor kwetsbaarheidsmanagement, containerbeveiliging en het scannen van webapplicaties. Tenable heeft onder andere Nessus ontwikkeld, een veel gebruikte vulnerability assessment-oplossing. Het bedrijf heeft veel expertise in digitale assets, netwerken en kwetsbaarheden. De oplossingen van het bedrijf stellen organisaties wereldwijd in staat om hun beveiligingsrisico’s over de gehele moderne cyberfrontlinie te meten en te beheren.

Technologie, beveiligingskennis en -informatie

Arrow biedt het IT-kanaal technologie, beveiligingskennis en -informatie over bedreigingen, en aanvullende diensten op het gebied van beveiliging. Dat doen ze op basis van een beveiligingsportfolio dat oplossingen bevat van zowel marktleiders als nieuwe innovatieve leveranciers. Arrow’s speciale security business-teams, bestaande uit sales, pre-sales, technici en marketingspecialisten, houden rekening met zowel de behoeften als perspectieven van kanaal- en eindgebruikersklanten.

“Nieuw aangesloten architecturen en technologieën gebaseerd op cloud en IoT zorgen voor een overvloed aan nieuwe beveiligingsrisico's voor organisaties,” vertelt Bart van Rheenen (foto), Managing Director Benelux van Arrow. “Tenable is een geweldige voorbeeld van een nieuwe, disruptieve speler in het security-veld die de uitdagingen van onze nieuwe, ‘connected’ wereld aangaat met een innovatieve, geavanceerde benadering, gebaseerd op zichtbaarheid en inzicht.”

Digitale tranformatie vergroot het 'attack surface'

“Digitale transformatie heeft nieuwe technologieën, zoals cloud, IoT, containers en webapps, naar moderne computeromgevingen gebracht die de efficiëntie en wendbaarheid verbeteren,” zegt David Cummins, de vice president EMEA sales van Tenable. “Maar deze technologieën vergroten ook de ‘attack surface’ en introduceren dagelijks nieuwe cyberrisico's “Door onze samenwerking met Arrow zijn we in staat om innovatieve oplossingen voor het beheersen van cyberrisico’s te leveren aan onze gemeenschappelijke klanten in EMEA.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!