Witold Kepinski - 03 mei 2018

Xerox CEO Jeff Jacobson exit na machtsovername investeerders

Voormalige Xerox-baas Jeff Jacobson treedt af. Een Amerikaanse rechtbank zag een belangenconflict met Jacobson, die zijn baan wilde veiligstellen door Xerox aan Fujifilm te verkopen.

De verkoop van Xerox aan het Japanse Fujifilm voor 2,6 miljard dollar staat op losse schroeven na de tegenwind van twee grote aandeelhouders. Voormalig Xerox-CEO Jeff Jacobson treedt daarom af en de raad van bestuur wordt overgenomen door een kandidaat van de twee activistische investeerders Carl Icahn en Darwin Deason. Ze hebben samen ongeveer 15 procent van Xerox in handen en willen de aangekondigde verkoop aan Fujifilm voorkomen. Xerox zou veel meer naar de aandeelhouders kunnen brengen als een onafhankelijk bedrijf, voerden zij aan.

Eerder had een rechter uit New York de verkoop stopgezet omdat hij een belangenconflict met Jacobson zag. De Xerox-chef kende plannen om hem te vervangen en wilde zijn baan veiligstellen door een deal met Fujifilm te sluiten, zo betoogde de rechter. Na de deal met Xerox laten de twee investeerders het proces tegen het bedrijf nu vallen.

Een nieuwe speler, vermogensbeheerder Apollo Global Management uit New York, zou interesse in Xerox hebben zo meldt Reuters. John Visentin, de nieuwe CEO van Xerox, werkte eerder bij Novitex Enterprise Solutions en als voorzitter van Presidio. Apollo investeerde eerder in die twee bedrijven.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!