F5 lanceert BIG-IP Cloud Edition voor applicatieservices voor multi-cloud omgevingen

04-05-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

F5 lanceert BIG-IP Cloud Edition voor applicatieservices voor multi-cloud omgevingen

F5 Networks introduceert BIG-IP Cloud Edition om applicatieservices te bieden aan alle apps in elke IT-omgeving. De oplossing verbetert de samenwerking tussen NetOps, DevOps en SecOps, wat de prestaties, beschikbaarheid en veiligheid van alle apps ten goede komt.

BIG-IP Cloud Edition combineert F5’s portfolio van applicatieservices met de mogelijkheden voor beheer, zichtbaarheid en analyse van BIG-IQ. De software maakt het mogelijk om services op maat te leveren voor elke app specifiek, ongeacht de omgeving waarin de app draait. Op deze manier kunnen klanten bijvoorbeeld policies van een Advanced Web Application Firewall uitrollen om apps te beschermen in private en public clouds.

Specificaties

BIG-IP Cloud Edition levert onder andere services en bescherming in een volledige softwarematige Application Delivery Controller (ADC)-oplossing. Het biedt tevens een self-service catalogus van applicatieservices voor geautomatiseerde provisioning, configuraties en upgrades, en maakt zichtbaarheid, analyse en schaalbaarheid op app-niveau mogelijk.

Uit F5’s recente State of Application Delivery onderzoek bleek dat bedrijven gemiddeld 16 verschillende applicatieservices gebruiken om ze snel, veilig en beschikbaar te houden. NetOps-teams hebben behoefte aan gemakkelijke, schaalbare services die op verschillende manieren inzetbaar en programmeerbaar zijn. BIG-IP Cloud Edition speelt hierop in door verschillende deployment-scenarios te bieden, waaronder licenties, abonnementen en utility-billing modellen.

Bescherming van apps en gegevens

Verschillende open source-organisaties of andere leveranciers voorzien in standaard applicatieservices, maar zijn niet in staat de data en transacties horend bij de applicaties te beschermen. Dankzij de Advanced WAF mogelijkheden binnen de BIG-IP Cloud Edition kunnen alle applicaties getest en uitgerold worden in cloud- en datacenter-omgevingen terwijl de beveiliging hetzelfde blijft. De per-app security draagt zorg voor de algehele bescherming van bedrijfs- en klantgegevens die door alle apps worden verwerkt, met specifieke templates voor Amazon Web Services en andere cloud-omgevingen. Door deze specifieke per-app benadering en flexibele schaalbaarheid zijn de services dus ook kosten-efficiënt in te voeren voor een mix van applicaties.

BIG-IP Cloud Edition maakt ook het beheer van services eenvoudiger. Dankzij gemakkelijke uitrol, upgrade en automatisering zijn NetOps-teams beter in staat bedrijfsdoelen af te stemmen met SecOps en DevOps. Ontwikkelteams kunnen veel eenvoudiger zelf services toepassen middels een open application programming interface (API) in zowel datacenter als multi-cloud-omgevingen. Via dashboards blijft het beheer per app overzichtelijk.

Per-app virtuele ADC

Om de prestaties, beschikbaarheid en veiligheid van apps te verbeteren wordt BIG-IP Cloud Edition aangeboden als per-app virtuele ADC. Zo zijn beleidsgebaseerde services toe te passen en te automatiseren op elk moment in de ontwikkeling en productie. “We zien applicatieservices verschuiven naar een per-app model, zodat NetOps, SecOps en ontwikkelteams constant beschikken over de juiste services voor elke app”, aldus Kara Sprague, SVP en General Manager van de ADC business unit bij F5. “Het is een misverstand dat men moet kiezen tussen uitgebreide services of agile, makkelijke toepassing ervan. BIG-IP Cloud Edition haalt deze tegenstrijdigheid weg, en stelt NetOps en SecOps beter in staat om allerlei traffic management en security services uit te rollen met een kleine footprint, nieuwe apps toe te voegen aan de services-mix en sneller DevOps-methoden te omarmen.”

BIG-IP Cloud Edition is eind mei beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Security