Dell Technologies Capital investeert flink in AI en ML
07-05-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dell Technologies Capital investeert flink in AI en ML

Dell Technologies Capital, het venture investeringsonderdeel van Dell Technologies, meldt tijdens zijn onlangs gehouden Dell Technologies World dat de kapitaalinjecties in bedrijven naar behoren verlopen. Van mei 2017 tot en met april 2018 voltooide het investeringsteam 24 nieuwe en follow-up investeringen als onderdeel van haar 100 miljoen dollar jaarlijkse investering in startups en scale-ups.

Sinds 2012 heeft Dell Technologies 81 investeringen gedaan gericht op beginnende startups die een breed scala aan technologische gebieden beslaan. In het afgelopen jaar, is een derde van de nieuwe investeringen gericht op kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ml). De resterende investeringen zijn gericht op IT-security, next-gen infrastructuur en andere technologische gebieden die strategisch zijn voor Dell Technologies en bijbehorende bedrijven.

Het venture team zorgde dat elf bedrijven die zelfstandig gingen in het afgelopen jaar, waarvan drie van haar portefeuillebedrijven een beursgang deden in de afgelopen zeven maanden. Het kapitaal van Dell Technologies werd onder andere gepompt in Zscaler, een pionier in het transformeren van netwerkbeveiliging voor het cloud tijdperk.

Startups

Dell Technologies Capital heeft ook geïnvesteerd in database specialist MongoDb, die publiek ging in oktober 2017, en de onlangs ook om DocuSign.

Het Capital portfolio van Dell Technologies bevat een portfolio verschillende startups met een groeipercentage van meer dan 100 procent per jaar en een aantal heeft meer dan 50 miljoen dollar per jaar aan omzet. Scott Darling, voorzitter van Dell Technologies Capital zegt: "We zijn blij de sterke resulalten en met Docusign, MongoDb en Zscaler die beursintroducties deden. We bieden onze klanten snel best-of-breed oplossingen, vooral op het gebied van de nieuwste technologie." Het team van Dell Technologies Capital richt zich volgens Darling op investeringen in verschillende opkomende technologiegebieden, waaronder Internet of Things (IOT), AI, ml, LED-infrastructuur, next-gen infrastructuur, server-less computing en security.

Key portfolio highlights

Dell Technologies Capital investeert verder in een aantal tech-bedrijven die de meest complexe problemen gootzakelijke zakelijke klanten kunnen oplossen aldus Darling. Dat zijn onder andere:

Cylance, een cybersecurity startup, doet meer dan 100 miljoen dollar omzet.

Graphcore Intelligence processing unit (IPU) is de eerste die specifiek ontworpen is voor Machine Intelligence workloads. Graphcore IPU platforms zijn ontworpen om de prestaties te verbeteren, de efficiëntie te verhogen en de kosten van versnelde AI-toepassingen in cloud- en enterprise datacenters te verlagen.

Minio is de snelst groeiende open source object storage leverancier. Bedrijven gebruiken Minio om hoge prestaties te bouwen, veilig en biedt Amazon S3 compatibele private cloud storage.

Moogsoft is een speler in het toepassen van AI op IT-operaties (AIOps). Het bedrijf bouwt AIOps oplossingen die IT-waarschuwingen en ticket volumes te verminderen met maximaal 99 procent, zodat teams sneller en slimmer kunnen werken om betere ervaringen van klanten te leveren.

RedLock maakt effectieve Cloud Threat Defense mogelijk via Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google Cloud-omgevingen. RedLock is een belangrijke lancerings partner voor Amazon GuardDuty en biedt security beheer voor Google Cloud.

Het Dell-VMware-Pivotal aanbod is versterkt met andere specialisten via Dell Technologies Capital. Dat zijn onder andere:

BlueData biedt een Big-Data-as-a-Service (BDaaS) software platform en is een SELECT partner in het Dell EMC-partnerprogramma. De twee bedrijven hebben een go-to-market relatie waardoor op flexibiliteit en kostenbesparingen kan worden behaald bij Big Data Analytics, data science en machine learning.

De Advanced Threat Protection-client van Cylance is geïntegreerd met de Dell Endpoint Security Suite Enterprise en is beschikbaar voor traditionele en VDI-desktops. Cylance ondersteunt ook VMware Workspace One Trust netwerk dat vereenvoudigd beheer en beveiliging van gebruikers, eindpunten en netwerken met Cylance voorspellende en geautomatiseerde beveiliging combineert.

Edico Genome levert een pre-geconfigureerd, out-of-the-box oplossing met Dell-technologieën die het mogelijk maakt de analyse van een volledig genoom in 22 minuten in vergelijking met meer dan 24 uur met behulp van standaard software.

Faction is een multi-cloud platform als een dienstverlenend bedrijf dat prestaties en controle van toepassingen die over meerdere openbare Cloud-infrastructuur. Faction werkt samen met Dell EMC en VMWare Cloud op AWS om klanten in staat te stellen applicaties te draaien in vSphere-gebaseerde cloud omgevingen met lokale prestaties voor een breed scala van AWS-diensten.

Graphcore gebruikt de OEM-en product integratie mogelijkheden van Dell Technologies om hun  AI/ml-verwerkingstechnologie en platforms aan meer klanten te bieden

Minio biedt multi-cloud object opslag voor Pivotal Cloud Foundry (PCF). Toepassingen worden draagbaar door standaardisatie van de Amazon S3-compatibele API, ongeacht de onderliggende cloud-infrastructuur.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware