Wouter Hoeffnagel - 07 mei 2018

Steeds meer CEO's geven prioriteit aan digital business initiatieven

Steeds meer CEO's geven prioriteit aan digital business initiatieven image

Groei staat op de eerste plaats op het prioriteitenlijstje van CEO's voor 2018 en 2019. Naarmate het realiseren van groei echter moeilijker wordt, leggen CEO's in toenemende mate de focus op het veranderen en upgraden van de structuur van hun organisatie, waaronder meer begrip over de digital business.

Dit meldt onderzoeksbureau Gartner op basis van een onderzoek waaraan 460 CEO's en senior business managers hebben deelgenomen. "Ondanks dat groei de hoogste prioriteit blijft hebben voor CIO's is een significante daling zichtbaar in het aantal keer dat dit wordt genoemd, van 58% in 2017 naar slechts 40% in 2018", aldus Mark Raskino, vice president en Gartner Fellow. "De 'corporate' categorie, waaronder acties vallen als een het realiseren van nieuwe strategie, corporate partnerships, fusies en overnames, is significant gestegen en is de op-één-na hoogste prioriteit geworden."

Werknemers en talent

IT blijft een belangrijke prioriteit voor CEO's en staat op de derde positie. Digitale transformatie wordt hierbij in het specifiek vaak genoemd door CEO's. Workforce staat op de vierde positie, terwijl dit in 2017 nog op de zevende positie stond. Het aantal CEO's dat workforce in hun top 3 prioriteiten plaatst is gestegen van 16% in 2017 naar 28% in 2018. Indien gevraagd naar de grootste interne beperkingen voor groei, worden problemen rond werknemers en talent het meest genoemd. CEO's stellen dat een gebrek aan talent en werknemers voortgang met de digital business het meest in de weg staat.

gartner-top5-business-priorities-klein.jpeg

Culturele verandering is een belangrijk onderdeel van digitale transformatie. Dit werd in het 2018 Gartner CIO Survey als een belangrijke bron van zorgen genoemd door CIO's. Slechts 37% stelt dat een significante culturele verandering voor 2020 nodig is. Als we echter specifiek kijken naar bedrijven die als een digital business initiatief hebben opgezet stijgt dit percentage naar 42%.

Culturele wijziging realiseren

"Deze resultaten tonen dat indien een bedrijf een digital initiatief heeft opgezet, de noodzaak een culturele wijziging te realiseren groter wordt", aldus Raskino. "De belangrijkste culturele verandering die CEO's willen realiseren beslaat het proactiever, collaboratiever, innovatiever, meer empowered en klantgerichter maken van de cultuur. Daarnaast wordt ook een verschuiving naar een meer digitale en tech-gerichte cultuur als belangrijk gezien."

Respondenten zijn ook gevraagd of zij management initiatieven of transformatieprogramma's hebben opgezet om hun business digitaler te maken. 62% van de respondenten geeft aan dergelijke initiatieven te hebben gestart. Van deze groep geeft 54% aan dat hun digitale business doelstelling transformationeel is, terwijl 46% aangeeft dat de doelstelling gericht is op het optimaliseren van de business.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!