Wouter Hoeffnagel - 08 mei 2018

Alcadis gaat Linkyfi Location Engine leveren

Alcadis, gevestigd in Houten, heeft Linkyfi Location Engine van AVSystem toegevoegd aan zijn portfolio. Met Linkyfi Location Engine versterkt Alcadis zijn portfolio van Wi-Fi oplossingen en geeft Alcadis partners de mogelijkheid om waarde aan hun Wi-Fi services toe te voegen.

Linkyfi Location Engine is een Location Based Service oplossing voor het lokaliseren van met Wi-Fi uitgeruste apparaten. Het stelt serviceproviders, systemintegrators en locatiehouders in staat om waardevolle gegevens te verzamelen om zo de ervaringen en services van de Wi-Fi gebruikers te verbeteren. Met de toevoeging van een Location Based Service aan het Wi-Fi netwerk kunnen locatiehouders nu bezoekersaantallen visualiseren en realtime en historische trends op heat maps nauwkeurig lokaliseren. Aan de hand van deze gegevens is het heel eenvoudig om het gedrag van de bezoekers beter te begrijpen.

Schaalbaarheid en betrouwbaarheid

‘Sommige Wi-Fi fabrikanten doen een poging om location based engines te maken om zo zaken als device tracking, geofencing en indoor navigation functies toe te voegen aan het netwerk. Omdat de focus van het R&D-team echter meer op de hard- en software van de infrastructuur ligt, zijn deze pakketten vaak erbij ontwikkeld om het portfolio te complementeren en zodoende ongeschikt voor de meeste bedrijfskritische toepassingen. Linkyfi Location Engine van AVSystem heeft met een goede focus op schaalbaarheid en betrouwbaarheid van het systeem dit op weten te lossen. Linkyfi Location Engine is bijzonder snel in realtime locatiebepaling en biedt veel functionaliteiten voor verschillende verticals, zoals zorg, retail en logistieke industrie. Daarnaast werkt het ook nog in combinatie met de producten van alle gerenommeerde Wi-Fi fabrikanten. Voor geïnteresseerden hebben we in het Alcadis Experience Center een live demo draaien. Seeing is believing!’, vertelt Hans van Elsen, CTO bij Alcadis.

Net zoals voor alle merken in zijn portfolio biedt Alcadis een breed aanbod van professional services om partners te ondersteunen bij hun Wi-Fi implementaties met Linkyfi Location Engine. Hiervoor biedt Alcadis onder andere een Nederlandstalige helpdesk aan, die partners kan ondersteunen bij technische en commerciële vragen. Daarnaast geeft het bedrijf aan met partners mee te denken over de wijze waarop zij hun businessmodel met Wi-Fi en Linkyfi Location Engine kunnen vormgeven.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!