Kaspersky Lab vernieuwt Kaspersky Endpoint Security for Business

08-05-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Kaspersky Lab vernieuwt Kaspersky Endpoint Security for Business

De nieuwste trends in cybercriminaliteit zijn veelzijdig: grootschalige ransomware-aanvallen met behulp van geavanceerde exploits, creatieve spam en phishing-aanvallen die inspelen op trending topics of aanvallen gebaseerd op social engineering. Zelfs legitieme software wordt gebruikt als cyberwapen. De nieuwe versie van Kaspersky Endpoint Security for Business beschermt bedrijven tegen deze nieuwe cyberdreigingen. De oplossing maakt gebruik van machine learning om incidenten in real-time te detecteren, terwijl het inzicht in de beveiliging is verfijnd. Onder meer kwetsbaarheidsmanagement, uitgebreide inlogbeveiliging en de integratie met Endpoint Detection and Response (EDR) helpen de controle op de beveiliging te verbeteren.

Nieuw in Kaspersky Endpoint Security for Business is de verbeterde dynamische machine learning, waarmee het mogelijk is verdachte activiteiten real-time op te sporen. Andere technologieën waar het product gebruik van maakt zijn gedragsdetectie, HIPS, exploit-preventie en Remediation Engine. Ook nieuw is een mechanisme dat kritieke processen beveiligt en inloggegevens beschermt tegen mimikatz-achtige tools. In combinatie met andere maatregelen biedt dit bedrijven bescherming tegen actuele dreigingen zoals WannaMine, dat computers kaapt en hun resources gebruikt om cryptovaluta te minen.

Vulnerability and Patch Management

Vulnerability and Patch Management elimineert kwetsbaarheden automatisch. Het herkent kwetsbare punten, bepaalt de prioriteit en zorgt voor het downloaden van patches en updates, testen en distributie. Vulnerability and Patch Management verkleint hiermee het risico dat cybercriminelen gebruikmaken van kwetsbaarheden in populaire software, ontlast beveiligingsteams van handmatig routinewerk en maakt het beveiligingsproces transparanter.

Ook de gebruikersinterface is vernieuwd. De interface heeft een nieuw ontwerp gekregen en visualiseert de verschillende lagen van de beveiligingscomponenten. Klanten kunnen zien en controleren of elke beschermingslaag is ingeschakeld en goed werkt.

Beter beveiligingsbeheer en meer inzicht

De IT van organisaties bestaat uit een unieke mix van systemen, netwerken en apparaten. IT-beveiliging moet in de bestaande infrastructuur passen en die in zijn geheel beschermen. Kaspersky Endpoint Security for Business biedt beveiligingscontroles voor servers die vanaf één centraal punt worden beheerd. Denk aan bescherming tegen ransomware, extern verkeer en Default Deny-modus voor Microsoft Windows Server, exploit preventie en firewallconfiguratie. Deze mogelijkheden zijn beschikbaar voor werkstations en servers, zodat bedrijven hun IT-omgeving op uniforme wijze kunnen beveiligen.

Dankzij de integratie met Kaspersky Endpoint Detection and Response (EDR) kan Kaspersky Endpoint Security for Business worden gebruikt als endpoint EDR agent voor het verzamelen van metadata en IoC's. Dit helpt bedrijven om bij een ernstig cyberbeveiligingsincident grondig onderzoek te doen en herstel uit te voeren.

Beveiligingsbeheer van mobiele toestellen

Ook het beveiligingsbeheer van mobiele toestellen is verbeterd. Zo is het mogelijk de bescherming op meerdere apparaten te monitoren, is de uitrol van beveiliging eenvoudiger en kunnen Android-toestellen via externe Enterprise Mobility Management (EMM)-systemen worden beheerd.

De nieuwe editie van Kaspersky Endpoint Security for Business is geschikt voor organisaties van iedere omvang. Via één serverinstallatie is het mogelijk tot 100.000 endpoints beheren.

Ook nieuw is de light cloud-modus, een speciale modus die de prestaties optimaliseert en tegelijkertijd zorgt dat minder resources worden gebruikt. Met het product richt Kaspersky Lab zich op bedrijven van iedere omvang: van het middensegment tot grote ondernemingen. Het voldoet aan al hun beveiligingsbehoeften.

Toenemende afhankelijkheid van data

Harco Enting, General Manager Kaspersky Lab Benelux: "De behoeften rond bedrijfsbeveiliging veranderen snel. Organisaties zijn steeds afhankelijker van data, dat zorgt voor meer complexiteit. Tegelijkertijd willen ze efficiënter werken en boven alles de bedrijfscontinuïteit veiligstellen. Zelfs met de meest geavanceerde anti-malwarebescherming staan ze voor unieke risico's en beveiligingsuitdagingen. Daarom blijven wij ons vlaggenschipproduct ontwikkelen en continu nieuwe mogelijkheden voor beveiligingsbeheer bieden."

Kaspersky Endpoint Security for Business is wereldwijd beschikbaar, zowel via traditionele als abonnementslicenties. Kaspersky Labs partners kunnen alle vragen over regionale prijzen beantwoorden. Meer informatie over Kaspersky Security for Business en specifieke toepassingen binnen elke editie is te vinden op de wereldwijde website.

Terug naar nieuws overzicht
Security