Kaseya combineert endpoint- en netwerkbeheer in VSA by Kaseya

08-05-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Kaseya combineert endpoint- en netwerkbeheer in VSA by Kaseya

Leverancier van complete IT-beheeroplossingen Kaseya introduceert VSA by Kaseya, ’next-generation’ software voor remote monitoring en management (RMM). VSA is volgens Kaseya de eerste RMM-oplossing die zowel endpoint- als netwerkbeheer verenigt, IT-documentatie integreert en IT-automatiseringsmogelijkheden uitbreidt door middel van crowdsourced automatisering. MSP's en interne IT-organisaties kunnen met VSA hun volledige IT-infrastructuur via één platform effectiever beheren, van het endpoint tot het netwerk.

"Organisaties zijn in toenemende mate afhankelijk van bedrijfstoepassingen waarvan de endpoints en netwerken bedrijfskritisch zijn", zegt Fred Voccola, CEO van Kaseya. "Een beschikbaarheid van minder dan honderd procent wordt niet meer geaccepteerd. De huidige MSP’s staan daarom onder steeds hogere druk om uitstekend beheer te bieden in de gehele IT-omgeving, inclusief de werkplekken, servers, mobiele devices en netwerkinfrastructuur. Deze vraag leidt tot een zware belasting van de service delivery-modellen, wat een verhoging van de productiviteit en efficiëntie van technici noodzakelijk maakt. Dit kan alleen worden bereikt door uitgebreide automatiseringsmogelijkheden en toegang tot geautomatiseerde IT-documentatie."

Endpoint- en netwerkbeheer in één oplossing

VSA is ontworpen om endpoint- en netwerkbeheer te combineren in één oplossing. Het omvat de Kaseya Automation Exchange, een in-product, crowdsourced automatiseringsplatform dat op exponentiële schaal aan automatiseringsbehoeften voldoet. Daarnaast is VSA voorzien van de directe en dynamische IT-zelfdocumentatie-engine AssetIQTM, aangedreven door IT Glue.

"Verstoring, verandering en innovatie van de markt maken allemaal deel uit van de Kaseya-belofte aan onze klanten om hen te helpen succesvol te zijn", aldus Voccola. "We hebben VSA vanaf de basis opgebouwd tot een oplossing die een uniforme, samenwerkende en schaalbare IT-infrastructuurbeheerervaring biedt. Door aan de onderliggende architectuur van VSA te sleutelen, probeerden we een verschuiving te creëren op het gebied van monitoring en beheer op afstand. Als gevolg daarvan hebben we een grote sprong gemaakt met RMM 2.0."

Functionaliteiten

De belangrijkste functies van RMM 2.0:

 • Uitgebreid en uniform endpoint- en netwerkbeheer
  • De architectuur van VSA biedt technici één interface om zowel traditionele endpoints als netwerkinfrastructuren te beheren en te monitoren. Dankzij de uitgebreide toegang van VSA tot endpoint- en infrastructuurdata kunnen technici zorgen voor automatisch herstel of herstel op afstand. Ook is het mogelijk om de endpoint- en netwerkgebeurtenissen te correleren om snel de oorzaak van problemen te achterhalen.
  • Doordat de oplossing endpoint- en netwerkbeheer combineert kunnen bedrijven op de kosten besparen, aangezien zij niet langer van afzonderlijke oplossingen hoeven te licentiëren. Ook vermindert de combinatie de bijbehorende problemen rondom het beheren van relaties met meerdere leveranciers.
 • Collaborative Automation Exchange
  • Het in-product, crowdsourced automatiseringsplatform voorziet Kasaya-gebruikers van een continu groeiende bibliotheek van in-productautomatisering. Dagelijks delen meer dan 100.000 Kaseya-gebruikers nieuwe automatiseringsmogelijkheden.
  • Crowdsourced automatisering helpt MSP's en interne IT-organisaties toekomstbestendiger te worden. Een wereldwijd team van peers ontwikkelt voortdurend automatiseringsscripts die beschikbaar worden gesteld aan andere gebruikers.
  • De Automation Exchange omvat een compleet scala van IT-infrastructuurbeheer vanaf het endpoint via het netwerk.
 • Contextuele documentatie door AssetIQTM
  • Technici worden voorzien van contextuele informatie over hun IT-infrastructuur terwijl ze in VSA werken.
  • Er wordt geautomatiseerde documentatie geboden, zoals de configuratie van de back-up van items, instellingen voor het delen van bestanden en inzicht in wie de laatste wijzigingen in een bestand heeft aangebracht en waarom.
  • De Live Connect-remote control is op afstand toegankelijk.
Terug naar nieuws overzicht