Wouter Hoeffnagel - 09 mei 2018

Zyxel introduceert alles-in-één-connectiviteit

Zyxel introduceert alles-in-één-connectiviteit image

Zyxel lanceert de SBG5500/SBG3310-serie. Deze nieuwe alles-in-één connectiviteitsoplossing met nieuwe VPN-routers is gericht op het mkb en startups. De Zyxel SBG5500/SBG3310-serie combineert meervoudige WAN-interface ondersteuning en beveiligingsfuncties.

De SBG5500/SBG3310-serie werkt met meerdere WAN-interface-ondersteuningssystemen en werkt met diverse netwerkinterfaces aangeboden door Internet Service Providers, waaronder ADSL2, VDSL2, gigabit Ethernet, glasvezel- en 3G/4G-cellulaire netwerken. De oplossing bevat functionaliteiten voor loadbalancing en failover, zodat als een verbinding overbelast raakt of uitvalt, een andere WAN- interface het overneemt om elke bedrijfsonderbreking te voorkomen.

Beveiliging

Daarnaast is de SBG5500/SBG3310-serie voorzien van beveiligingsfeatures, waaronder L2TP/IPSec VPN dat de communicatie met bijkantoren of mobiele werkers beveiligt. De VPN biedt een hoge capaciteit, waardoor meerdere kantoren of tientallen medenemers tegelijkertijd toegang gebruiken kunnen maken van dezelfde VPN. Met de basis SPI-firewall functies is de SBG5500/SBG3310 serie ook ontworpen om cyberdreigingen voor bedrijfsnetwerken af te wenden.

“Het mkb, startups of kleine of thuis-kantoren die geen specifieke IT-afdeling hebben, hebben vaak een dilemma; nemen we genoegen met routers die niet voldoen aan de behoeften van bedrijven of gaan we voor enterprise devices die eigenlijk te duur en te ingewikkeld zijn”, aldus Peter van der Putten, Head of Channel Benelux bij Zyxel. “Hier bieden onze VPN-routers uitkomst - ze passen perfect bij alle essentiële zaken waar deze bedrijven verlegen om zitten.”

De SBG5500 is per direct verkrijgbaar. De SBG3310 wordt op korte termijn beschikbaar via Zyxel geautoriseerde resellers.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!