Nutanix geeft bedrijven controle over hun publieke cloud gebruik

09-05-2018 | door: Hans Steeman

Nutanix geeft bedrijven controle over hun publieke cloud gebruik

Tijdens de .NEXT-conferentie in New Orleans heeft Nutanix een nieuwe SAAS-oplossing geïntroduceerd die het mogelijk maakt meerdere cloud-omgevingen te beheren, waardoor gebruikers volledige controle over de kosten, beveiliging en de implementatie van de wettelijke regelgeving hebben, ongeacht welk cloud-platform wordt gebruikt. Nutanix Beam is gebouwd op de recent aangekochte Miniar Botmetric service, een omgeving die al gebruikt wordt voor het beheren van cloud oplossingen ter waarde van meer dan 1 miljard dollar op Amazon web services (AWS) en Microsoft Azure.

De Nutanix Enterprise Cloud OS-software helpt bedrijven de complexiteit van hun multi-cloud-architecturen te verminderen, door private, publieke en gedistribueerde clouds samen te voegen tot een universele en gemeenschappelijke IT-bedrijfsomgeving voor hun end-to-end infrastructuur. Beam, de eerste SaaS-oplossing van Nutanix, vermindert de complexiteit voor klanten, door hen zichtbaarheid en uitgebreide analyses te bieden die exact weergeeft hoe zij de publieke cloud gebruiken. Het biedt ook aanbevelingen op basis van kunstmatige intelligentie, zodat IT-teams onmiddellijk hun cloud-uitgaven kunnen optimaliseren en hun beveiliging kunnen verbeteren. Beam helpt organisaties betere beslissingen te nemen bij het gebruik van multi-cloud-architecturen. IT-organisaties krijgen een duidelijk beeld de beheerde publieke cloud-implementaties, zodat onverwachte kosten en mogelijke beveiligingslacunes kunnen worden voorkomen voordat ze zakelijke uitdagingen worden.

Nutanix Beam-klanten kunnen hun multi-cloud implementaties beter beheren met:

Kostenoptimalisatie en zichtbaarheid - IT-teams krijgen volledig inzicht in hun totale cloud-kosten. Vervolgens kunnen ze hun uitgaven optimaliseren door snel ongebruikte en onderbenutte resources te identificeren en meer geschikte cloud-diensten van de juiste omvang en gebruikskosten te selecteren voor elke toepassing

Gecentraliseerd financieel beheer - bedrijven krijgen gestroomlijnde zichtbaarheid in de volledige cloud kosten, zodat IT-afdelingen het verbruik van de cloud per afdeling en/of gebruikersgroep kunnen volgen.

Continuous Cloud Security en Regulatory Compliance - klanten kunnen een aangepast controlebeleid om de naleving te definiëren en de cloud-beveiliging proactief te analyseren.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Cloud