Witold Kepinski - 09 mei 2018

Kubernetes containers geschikt voor Cisco CloudCenter en AppDynamics

Kubernetes containers geschikt voor Cisco CloudCenter en AppDynamics image

Cisco biedt nu Kubernetes-ondersteuning voor AppDynamics en Cisco CloudCenter, waardoor bedrijven Kubernetes snel en met vertrouwen in productie kunnen nemen en hun applicaties voor het multicloud-tijdperk kunnen maken en moderniseren. Nu kunnen bedrijven eenvoudig de waarde van Kubernetes benutten om ervaringen te leveren die de verwachtingen van hun klanten voor schaal, verfijning en snelheid overtreffen zo beweert Cisco.

Bedrijven adopteren volgens Cisc snel containers op de belofte van verhoogde applicatievermogen. Het snel beschikbaar stellen van applicatiefuncties is van cruciaal belang omdat de verwachtingen van de klant bij elke interactie nooit hoger zijn geweest voor real-time, gepersonaliseerde en naadloze ervaringen. Ondanks deze belofte, merken bedrijven dat er uitdagingen zijn met het ontsluiten van de volledige waarde van containers als ze toepassingen van ontwikkeling naar productie-omgevingen in datacenters en de cloud verplaatsen. Volgens Gartner zou zelfs "tegen 2020 minder dan 20 procent van de projecten voor het verwerken van legacy-applicaties succesvol zijn."

Cisco CloudCenter 4.9 en AppDynamics voor Kubernetes stellen samen een nieuwe standaard voor Kubernetes in productie door bedrijven in staat te stellen hun door Kubernetes georkestreerde applicaties naadloos te implementeren, te monitoren en te optimaliseren, zowel on-premises als in openbare cloud-omgevingen. Bedrijven kunnen Cisco CloudCenter gebruiken om op containers gebaseerde applicaties te implementeren met AppDynamics monitoring ingeschakeld tijdens de implementatie. AppDynamics voor Kubernetes kan dynamische omstandigheden op toepassings- of clusterniveau detecteren en rapporteren. Cisco CloudCenter kan worden geactiveerd om de prestaties te optimaliseren voor een naadloze gebruikerservaring totdat afwijkingen zijn opgelost. Dit helpt IT-operations-medewerkers zich aan te passen aan de nieuwe productie-uitdagingen van het beheren van gecontaineriseerde applicaties in een dynamische Kubernetes-omgeving.

"Het Kubernetes-platform is naar voren gekomen als de de-facto containeroplossing omdat klanten de acceptatie van gecontaineriseerde applicatie-architecturen versnellen", zegt Kip Compton, vice president, Cisco Cloud Platform en Solutions Group. "Maar organisaties worden nog steeds uitgedaagd om Kubernetes efficiënt en met vertrouwen te gebruiken bij het moderniseren van oudere applicaties en het ontwikkelen van nieuwe cloud-applicaties. Met onze nieuwste Kubernetes-ondersteuning kunnen klanten nu eenvoudig Kubernetes van productie-kwaliteit in multicloud-omgevingen implementeren. "

Uniforme monitoring voor Kubernetes in multicloud-omgevingen

Kubernetes maakt applicatie-implementatie en -operaties efficiënter, maar organisaties worstelen nog steeds om zichtbaarheid te krijgen in de prestaties van Kubernetes en geïmplementeerde applicaties om een ??vlekkeloze eindgebruikerservaring te garanderen. De nieuwe AppDynamics geeft organisaties het diepste inzicht in applicatie- en bedrijfsprestaties voor ongeëvenaarde intelligentie in gecontaineriseerde applicaties, Kubernetes-clusters en onderliggende infrastructuurstatistieken. Ondernemingen zullen in staat zijn om:

Krijg end-to-end zichtbaarheid: AppDynamics voor Kubernetes biedt details op granulair niveau over de statistieken van de toepassing, Kubernetes en Docker voor containerprestaties. De AppDynamics Business-transactie omvat de kern van de AppDynamics-transactie, die bestaat uit de vereiste services in een omgeving die moet worden uitgevoerd en een antwoord moet bieden op een door de gebruiker gestart verzoek, zoals inloggen, zoeken of uitchecken in een scenario voor detailhandel. Zakelijke transacties weerspiegelen de logische manier waarop gebruikers omgaan met applicaties. Met behulp van de zakelijke transactie kan AppDynamics voor Kubernetes de tijd die nodig is om prestatieproblemen in Kubernetes-clusters in multicloud-omgevingen te identificeren en op te lossen, op intelligente wijze filteren op prestatiestatistieken op basis van Kubernetes-labels.

Snellere analyse van oorzaakoorzaken:Traditionele monitoringtools maken volgens Cisco het moeilijk om te reageren op slechte gebruikerservaringen vanwege alarmstormen veroorzaakt door cascadering van microservicefouten. Door gebruik te maken van unieke machine learning-mogelijkheden, maakt AppDynamics voor Kubernetes het eenvoudig om de hoofdoorzaak van een storing te identificeren door baseline-prestaties te baseren en IT-teams intelligent te waarschuwen wanneer zich problemen voordoen.

De prestaties van Kubernetes correleren met bedrijfsstatistieken: Getagde statistieken correleren bedrijfsstatistieken zoals klantconversieratio of ervaring van eindgebruikers met de prestaties van applicaties op het Kubernetes-platform. Gezondheidsregels en waarschuwingen op basis van bedrijfsstatistieken bieden intelligente validatie, zodat elke codeversie de bedrijfsresultaten stimuleert.

Cisco CloudCenter 4.9 Kubernetes-ondersteuning

Het nieuwe Cisco CloudCenter 4.9 is een belangrijk onderdeel van het open, hybride cloudaanbod van Cisco en Google, aangekondigd in oktober 2017 en gepland voor beschikbaarheid later dit jaar. Klanten kunnen containers van productiekwaliteit op elke infrastructuur laten draaien via de combinatie van Cisco CloudCenter 4.9, Cisco Container Platform en de Google Kubernetes Engine (GKE), onderdeel van het Google Cloud Platform (GCP).

Voor IT-teams is het uitvoeren van Kubernetes in productie van invloed op een reeks bestaande op virtuele machines gebaseerde tools en bedrijfsprocessen waarop IT vertrouwt om services te leveren. Terwijl organisaties overschakelen naar voor container geoptimaliseerde IT-activiteiten, stelt Cisco CloudCenter 4.9 organisaties in staat om implementeerbare blauwdrukken te maken die in multicloud-omgevingen werken, zodat klanten geïmplementeerde en virtuele, op machines gebaseerde workloads kunnen implementeren en beheren op locatie en in de cloud.

Cisco CloudCenter 4.9 stelt klanten in staat om:

Ondersteuning van hybride applicatietopologieën: met Cisco CloudCenter 4.9 kunnen gecontaineriseerde workloads worden geïmplementeerd in een Kubernetes-cluster op locatie of in de cloud. IT-operatieteams kunnen ook een declaratieve blauwdruk implementeren die zowel op containers gebaseerde services als op virtuele machines gebaseerde of cloudgebaseerde services biedt voor een hybride mix van Kubernetes en traditionele virtuele machine- of cloudomgevingen.

Ontwikkel ontwikkelaars zonder expertise van Kubernetes: Cisco CloudCenter genereert automatisch het pod-manifestbestand (YAML) specifiek voor elke implementatie nadat de gebruiker de implementatieomgeving heeft geselecteerd. Met deze aanpak worden configuratieparameters vermeden en daarom worden containerworkloads niet geblokkeerd in een enkele cloud. En het maakt het gemakkelijker voor ontwikkelaars die niet bekwaam zijn of geïnteresseerd in het leren van kubectl-commando's om de kracht van Kubernetes te benutten.

IT governance en besturingselementen toepassen op Kubernetes: kostenbeheersing en gebruik van Cisco CloudCenter, evenals rollen en machtigingen kunnen worden ingesteld om te bepalen wie wat, wanneer en waar in verschillende preproductie- en productie-Kubernetes-omgevingen kan implementeren. Kubernetes alleen biedt dit soort IT-controles niet die cruciaal zijn voor het op schaal uitvoeren van containers in productie.

Beschikbaarheid

Cisco CloudCenter 4.9 is nu beschikbaar. AppDynamics voor Kubernetes is vanaf 9 mei beschikbaar. Cisco CloudCenter en AppDynamics kunnen worden gekocht als op stand-alone abonnementen gebaseerde softwareaanbiedingen of samen worden gebundeld via de Cisco Multicloud-portfolio als cloudconsumptie. Ze zijn ook beschikbaar met Cisco HyperFlex via Cisco SmartPlay-bundels.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!