Red Hat en Microsoft bieden Red Hat OpenShift-oplossing in publieke cloud
09-05-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Hat en Microsoft bieden Red Hat OpenShift-oplossing in publieke cloud

Microsoft en Red Hat breiden hun samenwerking en stellen ontwikkelaars on staat container-gebaseerde applicaties op Microsoft Azure en on-premises te draaien. Daarnaast introduceren beide bedrijven de eerste gezamenlijk beheerde OpenShift-oplossingen in de publieke cloud. Hierbij wordt de kracht van het zakelijke Kubernetes-platform Red Hat OpenShift gecombineerd met de Azure publieke cloud van Microsoft.

“Gartner voorspelt dat in 2020 meer dan 50 procent van de wereldwijde organisaties container-applicaties in een productieomgeving zullen gebruiken, vergeleken met minder dan 20 procent vandaag de dag", schreef Gartner in het rapport '6 Best Practices for Creating a Container Platform Strategy'. Organisaties die container-applicaties en Kubernetes kiezen voor hun digitale transformatie en om klant-, concurrentie- en marktvraagstukken aan te pakken, hebben oplossingen nodig om deze applicaties eenvoudig te orkestreren en te beheren – zowel in de publieke cloud als on-premises. Met Red Hat OpenShift op Azure willen de partijen de complexiteit van containerbeheer voor klanten verminderen. Red Hat en Microsoft gaan de oplossing samen voor klanten beheren en ondersteuning leveren.

Red Hat OpenShift op Azure biedt enterprise ontwikkelaars verder de volgende mogelijhheden:

  • Flexibiliteit: verplaats applicaties tussen on-premises omgevingen en Azure door gebruik te maken van OpenShift, dat een consistent containerplatform voor de hybride cloud biedt.
  • Snelheid: verbind sneller en met verbeterde beveiliging tussen Azure en on-premises OpenShift-clusters met hybrid networking.
  • Productiviteit: ontwikkelaars zijn productiever door toegang tot Azure-diensten, zoals Azure Cosmos DB, Azure Machine Learning en Azure SQL DB.

Ondersteuning door beide bedrijven

Wanneer klanten voor Red Hat OpenShift op Azure kiezen, ontvangen ze een managed service die wordt ondersteund door de operations- en ondersteuningsdiensten van beide bedrijven. Ondersteuning betreft container-applicaties, besturingssystemen, infrastructuur en de orchestrator.

Verder zullen de verkooporganisaties van Red Hat en Microsoft samenwerken om de technologieplatformen van de bedrijven naar klanten te brengen. Deze platformen stellen klanten in staat meer cloud-native applicaties te bouwen en bestaande applicaties te moderniseren. Klanten kunnen hun applicaties eenvoudiger verplaatsen tussen lokale infrastructuren en Microsoft Azure indien ze gebruik maken van een containerplatform in OpenShift voor beide omgevingen in de hybride cloud.

Hybride cloud en multi-architectuurbeheer

De samenwerking tussen Microsoft en Red Hat omvat verder:

  • Ondersteuning voor hybride cloud met Red Hat OpenShift Container Platform on-premises en op Microsoft Azure Stack. Dit biedt een consistent on- en off-premises fundament voor het ontwikkelen, inzetten en beheren van cloud-native applicaties op de Microsoft-infrastructuur. Dit biedt klanten de mogelijkheid om de kracht van de Azure publieke cloud te combineren met de flexibiliteit en controle van OpenShift on-premises op Azure Stack.
  • Multi-architectuurcontainerbeheer voor zowel containers op Windows Server- als Red Hat Enterprise Linux. Red Hat OpenShift op Microsoft Azure ondersteunt consequent Windows-containers naast Red Hat Enterprise Linux-containers, en biedt een uniform orkestratieplatform dat zich uitstrekt over de enterprise-platformen van toonaangevende leveranciers.
  • Meer manieren om gegevens te gebruiken door de uitgebreide integratie van Microsoft SQL Server met het Red Hat OpenShift-landschap. Dit omvat binnenkort SQL Server als een door Red Hat gecertificeerde container voor implementatie op Red Hat OpenShift op Azure en Red Hat OpenShift Container Platform via de hybride cloud, inclusief Azure Stack.
  • Meer manieren voor ontwikkelaars om Microsoft-tools met Red Hat te gebruiken aangezien een abonnement op Visual Studio Enterprise en Visual Studio Professional garant staat voor een Red Hat Enterprise Linux-tegoed. Ontwikkelaars kunnen nu het eerst op dit enkel en ondersteunde platform werken met .NET, Java of populaire open source frameworks.

Hybride mix van on-premises en publieke cloud

Paul Cormier (foto), president, Products and Technologies, Red Hat: “Zeer weinig organisaties zijn in staat hun IT-activiteiten volledig af te bakenen in een on-premises of publieke cloud-omgeving. In plaats daarvan biedt een hybride mix van deze omgevingen wel een pad naar digitale transformatie. Door onze samenwerking met Microsoft uit te breiden, zijn we in staat om het meest uitgebreide Kubernetes-platform aan te bieden op een toonaangevende publieke cloud. Klanten kunnen hierdoor gemakkelijker innoveren in de hybride cloud zonder productiestabiliteit op te offeren.”

"Microsoft en Red Hat delen de visie om ontwikkelaars van zakelijke, cloud-native applicaties van eenvoud, keuzemogelijkheid en flexibiliteit te voorzien. Vanaf heden combineren we het leiderschap van beide bedrijven op de gebieden Kubernetes, hybride cloud en enterprise besturingssystemen om het complexe proces van containerbeheer te vereenvoudigen, met de eerste oplossing in de markt voor Azure”, aldus Scott Guthrie, executive vice president, Cloud and Enterprise Group, Microsoft.

Beschikbaarheid

Red Hat OpenShift op Azure is naar verwachting ergens in de komende maanden als preview beschikbaar. Red Hat OpenShift Container Platform en Red Hat Enterprise Linux op Azure en Azure Stack zijn reeds beschikbaar. 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud