Red Hat voegt Kubernetes Operators aan Red Hat OpenShift-ecosysteem
09-05-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Hat voegt Kubernetes Operators aan Red Hat OpenShift-ecosysteem

Red Hat voegt Kubernetes Operators toe aan het Red Hat OpenShift-ecosysteem. Softwarepartners krijgen hiermee een vereenvoudigde manier om geteste en gevalideerde Kubernetes-applicaties te leveren op het meest complete enterprise Kubernetes-platform. Een Operator die is ontworpen met het Operator Framework helpt om de barrières weg te nemen voor het bouwen van complexe, stateful-applicaties. Dit leidt tot diensten die in elke cloud werken waarin Kubernetes draait.

Voor softwarebedrijven is het bouwen en onderhouden van cloud-native applicaties tegenwoordig geen eenvoudige taak. Ze hebben tijdens de initiële ontwikkeling te maken met allerlei complexe zaken en moeten ze vervolgens onderhouden in van elkaar gescheiden cloud-omgevingen. Kubernetes Operators biedt een oplossing voor deze uitdagingen met een methode om een Kubernetes-applicatie te verpakken, gebruiken en beheren. Een Kubernetes-applicatie is een applicatie die zowel ingezet kan worden op Kubernetes en beheerd wordt door gebruik te maken van Kubernetes API’s en kubectl tooling. Kubernetes Operators vereenvoudigt applicatieontwikkeling voor Kubernetes-platformen door complexiteit weg te nemen en menselijke operationele kennis in applicaties te programmeren. Hiermee worden diensten gecreëerd die zonder menselijke tussenkomst kunnen functioneren.

Kubernetes-toepassingen als cloudservices

Deze service-automatisering stelt Kubernetes-toepassingen in staat om als cloudservices te functioneren, met zowel mogelijkheden voor self-healing- en self-provisioning als voor eenvoudiger beheer en onderhoud op productieschaal. Applicaties die gebouwd zijn op basis van het Operator Framework kunnen direct en gelijktijdig over alle cloudomgevingen bijgewerkt worden. Hierdoor wordt de downtime beperkt en de last van het onderhouden van grote clusters van Kubernetes-applicaties verlicht.

Red Hat OpenShift Container Platform biedt een gemeenschappelijke basis voor cloud-native operations, die voldoen aan de behoeften van moderne IT. Red Hat OpenShift combineert de mogelijkheden van Kubernetes met de expertise van Red Hat om verbeterde IT-beveiliging en ondersteuning te leveren. Dit resulteert in een Kubernetes-platform dat voldoet aan behoeften van moderne organisaties, en wordt ondersteund door een robuust ecosysteem van softwarepartners.

Testen en valideren

Red Hat werkt aan een toekomstige verbetering die softwarepartners in staat gaat stellen om hun Operators voor het Red Hat OpenShift Container Platform te testen en valideren met Red Hat OpenShift. Bedrijven kunnen er hierdoor op vertrouwen dat de applicatie onderdeel is van het ecosysteem van Red Hat en zoals bedoeld zal werken op elke Red Hat OpenShift-implementatie. Dit geldt voor hybride en multicloud footprints, zoals onder andere Microsoft Azure, Google Cloud en Amazon Web Services. Klanten krijgen hierdoor meer vertrouwen in cloud-native productieapplicaties, terwijl Red Hat-softwarepartners een beter beheersbaar, gemakkelijk te onderhouden product kunnen leveren. Red Hat wil op termijn de Red Hat Container-certificering uitbreiden met ondersteuning voor Operators als geteste en gevalideerde Kubernetes-applicaties op Red Hat OpenShift.

Bij de introductie zullen de softwareleveranciers die het Red Hat’s Kubernetes Operators-initiatief steunen in het zonnetje gezet worden door Black Duck Software, Couchbase, CrunchyData en Dynatrace, die elk hun werk met Operators op het podium van de Red Hat Summit 2018 zullen demonstreren. Andere partners die het initiatief steunen zijn: 6Fusion; Aporeto; Aqua Security; Avi Networks; Avocado Systems; Banzai Cloud; BOLT; CA Technologies; Catalogic; Cockroach Labs; CollabNet; CoScale; CyberArk; Datadog; DeployHub; DSApps; Entando; EXFO; F5; FinTECHeando; Guardicore; Hazelcast; Hedvig; HTBase; Infinidat; InfluxData; Instana; InterSystems; Kaazing; Layered Insight; LINBIT; Lucep; Mist.io; Nagios; nearForm; NetApp; NetScout; NeuVector; New Relic; Redis Labs; Rocket.Chat; ScaleOut Software; SL Corporation; Snapt; SolutionSoft; Sonatype; Sysdig; Tremolo Security; Turbonomic; Twistlock; Univa; Virtuozzo; Waldur; XebiaLabs; YumaWorks en Zabbix.

Beschikbaarheid

Kubernetes Operators voor Red Hat OpenShift Container Platform zijn aanvankelijk beschikbaar voor Red Hat-softwarepartners als onderdeel van een nieuw Kubernetes Operator Early Access-programma.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud