HPE lanceert HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack

09-05-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

HPE lanceert HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt de HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack (Gen 10) aan. Dit systeem is uitgerust met de nieuwste Purley-gebaseerde Xeon-processors, zodat gebruikers hun workloads sneller en veiliger kunnen verwerken. De nieuwe generatie HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack biedt meer opslagcapaciteit, meer cacheruimte en betere performance en beveiliging. De oplossing is gebaseerd op de HPE DL380 Gen 10-server en biedt klanten ‘on premise’ de voordelen van een Microsoft Azure public cloud.

Meer dan 95 procent van de Fortune 500-bedrijven maakt gebruik van Microsoft clouddiensten en is nu op zoek naar een eenvoudige, krachtige en schaalbare on-premise Azure-omgeving. HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack biedt klanten een combinatie van performance en security, vergroot de efficiëntie voor de beheerder en biedt bovendien een eenvoudig ‘pay-as-you-consume’ model voor Azure-diensten on-premises. Daarmee blijft de datasoevereiniteit behouden en zijn bedrijven in staat om high-performance analytics, big data en low-latency applicaties te draaien. Daarnaast ondersteunt het applicaties die zich ‘aan de edge’, dus aan de rand van het netwerk begeven of niet direct verbonden zijn.

Innovatie en groei ondersteunen

“IT-afdelingen ervaren een enorme druk om de business van nieuwe technologieën te voorzien om innovatie en groei te ondersteunen, en moeten ook nog eens de kosten zien te drukken”, aldus McLeod Glass, Vice President en General Manager Software-Defined & Hyperconverged Solutions van HPE. “Dankzij ons langdurige partnership met Microsoft en onze gezamenlijke R&D kunnen we een oplossing leveren die aansluit bij de behoeften van onze klanten. Ze kunnen IT-implementaties vereenvoudigen en ‘on premise’ profiteren van de voordelen van cloudmodellen.”

Als partner van Microsoft levert HPE kwalitatieve producten en een breed assortiment aan software-defined infrastructuuroplossingen, met bijbehorende services, advies en ondersteuning. De nieuwe HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack-oplossing biedt gebruikers de volgende voordelen:

  • Betere prestaties – meer opslagcapaciteit, met ondersteuning voor 120 TB capaciteit per node. Dat vergroot de capaciteit met 50 procent, waarmee klanten hun workloads sneller kunnen verwerken. De hogere workload performance biedt 66% meer geheugenbandbreedte en een verdubbeling van de geheugencapaciteit.
  • Sterkere beveiliging – met de Silicon Root of Trust van HPE wordt belangrijke firmware rechtstreeks in het silicium verankerd, zodat servers geen besmette firmwarecode kunnen opstarten. Dit zorgt voor nog betere security van de HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack. 
  • Meer efficiëntie voor de beheerder – HPE OneView is geïntegreerd in het HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack-platform. Dit biedt klanten de mogelijkheid om taken te automatiseren en insights te verwerven. De OneView-dashboards bieden realtime statusinformatie en alerts die helpen het platform in de gaten te houden en onderhouden.
  • Pay-as-you-consume prijsmodel – met HPE GreenLake Flex Capacity betalen klanten voor een on-premise infrastructuur zoals ze gewend zijn bij cloudinfrastructuren.

Consistente benadering voor architecturen

“Microsoft speelt gericht in op de behoeften van klanten die overgaan naar een hybride cloudomgeving op basis van een consistente benadering voor architecturen. Microsoft Azure Stack is belangrijk om dit te ondersteunen”, aldus Tad Brockway, General Manager van Azure Storage bij Microsoft. “We bouwen op een sterke samenwerking met HPE om Azure Stack op de markt te brengen en zijn blij met de verschillende verbeteringen in de nieuwe Gen10-versie van HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack.”

Steeds meer organisaties gebruiken HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack, waaronder PeeringOne, Revera Limited, TeleComputing en Umbrellar.
“We hebben de HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack mede gekozen om HPE GreenLake Flex Capacity”, aldus Wong Chee Voon, Managing Director van PeeringOne. “We beschikken nu over een Azure Stack-platform dat meebeweegt met onze behoeften, waarbij onze IT-kosten evenredig zijn aan de business die we genereren. Andere leveranciers bleken niet in staat een model te bieden op basis van gebruik voor de Azure Stack-infrastructuur.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Hardware
Cloud