Microsoft pakt uit met AI, intelligent cloud en IoT
10-05-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Microsoft pakt uit met AI, intelligent cloud en IoT

Build 2018, de jaarlijkse developer-conferentie van Microsoft, is afgesloten in Seattle, Verenigde Staten. Er was een hoop nieuws rond AI, intelligent cloud en Internet of Things (IoT).

AI, intelligent cloud en Internet of Things (IoT)

AI for Accessibility, een vijfjarig programma waarbij 25 miljoen dollar wordt geïnvesteerd in AI ter ondersteuning van mensen met een beperking.

Verschillende aankondigingen op het gebied van IoT en intelligent cloud, waaronder de open sourcing van Azure IoT Edge Runtime en de introductie van Custom Vision. Lees meer over deze aankondigingen in deblogpost van Frank X. Shaw.

Introductie van het nieuwe Project Kinect for Azure, dat gebruikmaakt van Azure AI om inzichten en handelingen aanzienlijk te verbeteren.

Partnerships met DJI op het gebied van drone-oplossingen en Qualcomm Technologies voor het ontwikkelen van een vision AI development-kit.

Microsoft Remote Assist en Microsoft Layout, applicaties voor Mixed Reality.

Een reeks van nieuwe en bijgewerkte tools voor AI-developers, waaronder updates voor Azure Cognitive Services en een preview van Project Brainwave. Hier vind je een overzicht van alle aankondigingen op het gebied van AI.

Nieuwe releases voor Visual Studio, waaronder Visual Studio IntelliCode en een preview van Live Share. Daarnaast is er een partnership met GitHub aangekondigd en komt de Visual Studio App Center ‘native’ beschikbaar in GitHub.

De aftrap van DevOps projecten met AKS in Visual Studio Team Services – waardoor DevOps-projecten op basis van Kubernetes makkelijker dan ooit worden. Hier vind je een overzicht van alle aankondigingen op het gebied van Azure.

Hier vind je een overzicht van alle aankondigingen op het gebied van IoT en intelligent edge, waaronder IoT Edge marketplace, de algemene beschikbaarheid van Azure Maps en een nieuwe Dynamics-integratie.

Microsoft 365

Een nieuwe manier om je smartphone te verbinden met je PC met Windows 10, waardoor je gelijk toegang hebt tot je sms-berichten, foto’s en notificaties. Binnenkort beschikbaar voor deelnemers van het Windows Insider programma.

Verschillende updates, waaronder een bijgewerkte Microsoft Launcher applicatie op Android, updates ter ondersteuning van het Fluent Design System, updates voor Sets, en nieuwe en geüpdatet Microsoft Teams API’s in Microsoft Graph en ondersteuning voor op maat gemaakte applicaties in Teams.

Microsoft 365 ondersteuning voor Adaptive Cards, waarmee developers interactieve content kunnen maken binnen conversaties.

Verdere SharePoint-integratie voor Microsoft Teams, meer hierover lees je in deze blogpost.

.NET Core 3.0, zodat developers de nieuwste versie van .NET kunnen gebruiken en hun applicatie in een standalone .NET-omgeving kunnen laten draaien.

MSIX, een volledige container-oplossing.

Nieuwe Azure Machine Learning en JavaScript custom functions waarmee developers hun eigen formules kunnen toevoegen aan Excel. Meer hierover lees je in deze blogpost.

Windows Machine Learning, een nieuw platform waarmee developers gemakkelijk Machine Learning modellen kunnen ontwikkelen in de intelligent cloud.

Hier vind je een overzicht van alle aankondigingen op het gebied van Microsoft 365.

Een volledig overzicht van het nieuws rondom Build 2018 vind je via de Build-microwebsite.

Terug naar nieuws overzicht
Software