Redactie - 10 mei 2018

Xerox gaat onderhandelingen hervatten met Fujifilm

De raad van bestuur van Xerox opent een tegenaanval tegen activistische investeerders Carl Icahn en Darwin Deason die de fusie met Fujifilm willen tegenhouden. 

Xerox meldde eerder dat er met Icahn en Deason een schikking was aangegaan maar komt daarop terug nadata andere  aandeelhouders zo hun mening hebben over de vooruitzichten van Xerox onder een Icahn / Deason-regime, aldus het bedrijf.

De aandelenprijs van Xerox daalde met meer dan 12 procent en tijdens de gesprekken met langetermijnbeleggers werd het voor Xerox duidelijk dat een aantal van hen sterk afkerig waren van de schikkingsvoorwaarden.

In een acht pagina tellende brief aan aandeelhouders zei Xerox dat het nu doet wat het beste is voor het bedrijf en al zijn investeerders, inclusief het aansturen van de operationele en financiële prestaties. Het bedrijf zei dat het door zal gaan met het verkennen van opties om de aandeelhouderswaarde te maximaliseren, inclusief een overname door Fujifilm. Daarnaast zei het bedrijf dat het het benoemingsproces voor kandidaat-bestuurders zal heropenen.

Het Xerox-besluit om de deal te vernietigen met Icahn en Deason is eeen onderdeel van een pittig gevecht dat voortkomt uit een eerdere overeenkomst tussen Fujifilm en Xerox waarbij Xerox een eigendomsbelang van 50,1 procent zou overdragen aan Fujifilm. Onder de deal zouden de aandeelhouders van Xerox een speciaal contant dividend van 2,5 miljard dollar en 49,9 procent van het gecombineerde bedrijf ontvangen, met Fujifilm 50,1 procent.

Icahn en Deason vinden dat de deal een slechte waarde voor de aandeelhouders is.

Lees meer op de site van Xerox.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!