Witold Kepinski - 14 mei 2018

IBM neemt Armanta over

IBM koopt voor een ombekend bedrag Armanta, een leverancier van aggregatie- en analysesoftware voor financiële dienstverleners. Het technologieplatform van Armanta stelt financiële instellingen in staat gegevens te verzamelen over meerdere systemen in bijna realtime-snelheid. Dit helpt hen hun besluitvorming bij het management te verbeteren en de naleving van wet- en regelgeving en andere marktstimulansen beter aan te pakken, waardoor bedrijven hun gespaarde kapitaal kunnen herbestemmen aan innovatie-initiatieven.

In de afgelopen twee jaar hebben Armanta en IBM samengewerkt om financiële risico-oplossingen te leveren aan klanten wereldwijd. De combinatie van de technologie en expertise van IBM en Armanta heeft het IBM mogelijk gemaakt nieuwe aanbiedingen te doen die al op de markt zijn overgenomen. Armanta-technologie heeft niet alleen onze bestaande oplossingen verbeterd, maar heeft IBM ook in staat gesteld om snel nieuwe aanbiedingen voor klanten te ontwikkelen.

Voor financiële instellingen overal ter wereld zal de toevoeging van Armanta IBM in staat stellen regelgevende mandaten effectiever te beheren door een gemeenschappelijke aggregatie- en rapportage-oplossing te gebruiken voor meerdere risicosystemen, ongeacht of deze intern worden ontwikkeld of worden geleverd door een leverancier. Klanten kunnen Armanta ook gebruiken om hun bedrijfsrapportageoplossingen te bouwen bovenop bestaande analyses. Hun krachtige aggregatietechnologie zal een aanvulling zijn op de huidige IBM-oplossingen die klanten de meest effectieve tools voor financiële risico's bieden.

Armanta biedt ook de mogelijkheid om onmiddellijk complexe analyses en verschillende "what-if" -scenario's te visualiseren in een veilige, sandbox-omgeving, zodat gebruikers resoluut kunnen handelen.

Met deze overname wil IBM zijn klanten helpen hun risicomanagementpraktijken verder te integreren met andere front- of backofficefuncties, terwijl ook een gemeenschappelijke set gegevens, analyses en rapporten voor bedrijfsbrede consistentie tot stand wordt gebracht.

Naarmate het tempo en het volume van de vraag naar analyses toenemen, kunnen aggregatie en rapportage knelpunten worden en de bedrijfsprestaties belemmeren. De gecombineerde sectorkennis en -technologie van Armanta en IBM zijn al lang gezocht door financiële risicoprofessionals, traders en portfoliomanagers om hen te helpen hun regelgevende en zakelijke vereisten te realiseren. Deze acquisitie breidt niet alleen het IBM aanbod van software-als-een-service uit, maar ondersteunt ook gemeenschappelijke klanten bij het adopteren van Big Data-architecturen en het uitbreiden van hun API-ecosystemen, aldus Big Blue.

Na de overname heeft IBM plannen om de Armanta-activiteiten te integreren als onderdeel van de Watson Financial Services-portefeuille, waardoor IBM's financiële risicoanalysediensten verder worden versterkt.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!