Witold Kepinski - 14 mei 2018

Telepesence markt consolideert zich rond Cisco en Polycom

Telepesence markt consolideert zich rond Cisco en Polycom image

Nieuwe gegevens uit 2017 van Synergy Research Group laten zien dat na een lange periode van moeilijke marktomstandigheden, Q3 en Q4 beide jaar op jaar groei in uitgaven voor telepresence zagen.

De omzet van de telepresence-verkoper in de tweede helft van het jaar groeide 21% ten opzichte van het eerste halfjaar en steeg 4% ten opzichte van 2016. Alle vier de regio's kenden een groei in de tweede helft van het jaar, met name APAC en Latijns-Amerika deden het bijzonder goed. De markt consolideert zich langzaam rond de twee leiders, Cisco en Polycom. Voor het zesde opeenvolgende kwartaal was hun gecombineerde aandeel op de wereldwijde markt meer dan 75%, terwijl alle andere leveranciers in totaal ongeveer een procentpunt per jaar verloren.

De totale omzet van telepresence-leveranciers bedroeg in 2017 iets minder dan $ 2 miljard, een marginale daling ten opzichte van 2016. Nu de prijzen stabieler worden en de vraag redelijk robuust blijft, voorspelt Synergy dat de markt de komende vijf jaar zal groeien.

"De telepresence-markt heeft een tijd lang een hobbelige rit doorgemaakt, aangedreven door een mix van agressieve prijsconcurrentie, technologieonderbrekingen en de introductie van nieuwere, goedkopere systemen", zegt Jeremy Duke, oprichter en hoofdanalist van Synergy Research Group. "Ons onderzoek van de afgelopen 12 maanden geeft een sterke indicatie van prijsstabilisatie en we verwachten een positieve omzetgroei in een groot deel van de telepresence-markt in 2018."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!