Witold Kepinski - 14 mei 2018

Xerox stopt overname gesprekken met Fujifilm en sluit deal met Carl Icahn en Darwin Deason

Xerox stopt de overname gesprekken met Fujifilm en sluit een deal met activistische investeerders Carl Icahn en Darwin Deason. Daarna gaat Xerox een nieuwe overeenkomst aan met Carl Icahn en Darwin Deason. De schikkingsovereenkomst lost de lopende proxywedstrijd op in verband met de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders van de onderneming in 2018 en de rechtszaak tegen de Xerox-directeuren. Het heeft geen invloed op vorderingen van Deason of andere Xerox-aandeelhouders tegen Fujifilm voor medeplichtigheid. Xerox ceo Jeff Jacobson verlaat het bedrijf.

Onder de voorwaarden van de vaststellingsovereenkomst gebeurde het volgende:

Xerox heeft vijf nieuwe leden benoemd in de raad van bestuur: Jonathan Christodoro, Keith Cozza, Nicholas Graziano, Scott Letier en John Visentin.

Gregory Brown, Joseph Echevarria, Cheryl Krongard en Sara Martinez Tucker zullen blijven dienen als leden van de Xerox Board of Directors.

Robert J. Keegan, Charles Prince, Ann N. Reese, William Curt Hunter en Stephen H. Rusckowski nemen ontslag uit de raad van bestuur van Xerox.

Jeff Jacobson neemt ontslag uit zijn rol als Chief Executive Officer en als lid van de Raad van Bestuur van Xerox.

Na zijn toetreding tot de Raad van Bestuur van Xerox wordt Keith Cozza, de Chief Executive Officer van Icahn Enterprises LP, naar verwachting benoemd als de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Xerox, en John Visentin zal naar verwachting worden benoemd als Vice-Voorzitter en nieuwe Chief Executive Officer van Xerox.

Als onderdeel van de overeenkomst zullen Xerox en Carl Icahn hun respectieve voordrachten van andere kandidaat-bestuurders intrekken voor verkiezing op de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders van 2018. Xerox zal afstand blijven doen van de voorafgaande kennisgeving van kennisgeving om een ??Xerox-aandeelhouder in staat te stellen om bestuurders voor te dragen voor benoeming op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 2018 tot 13 juni 2018. De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 2018 zal worden uitgesteld tot een latere datum .

De nieuwe Raad van Bestuur is van plan onmiddellijk bijeen te komen en, onder andere, een proces te starten om alle strategische alternatieven te evalueren om de aandeelhouderswaarde te maximaliseren.

De voormalige Raad van Bestuur van Xerox verstrekte de volgende verklaring:

"In de afgelopen weken heeft het Xerox Board herhaaldelijk gevraagd dat Fujifilm onmiddellijk onderhandelingen aangaat over verbeterde voorwaarden voor een voorgestelde transactie. Ondanks onze aandrang heeft Fujifilm geen garantie gegeven dat dit binnen een acceptabel tijdsbestek zal gebeuren. De Xerox-raad is van mening dat redelijkerwijs niet kan worden verwacht dat de transactie onder deze omstandigheden zal worden voltooid, met name gezien het gerechtelijk bevel van de transactie en het gebrek aan aandeelhouderssteun voor de transactie tegen de huidige voorwaarden, evenals de onopgeloste boekhoudkwesties bij Fuji Xerox.

Het bestuur heeft ook rekening gehouden met de potentiële instabiliteit en verstoring van het bedrijf tijdens een proxy-wedstrijd. Bij afwezigheid van een haalbare, tijdige transactie met Fujifilm, is de Xerox Board van mening dat het in het beste belang is van het bedrijf en al zijn aandeelhouders om de voorgestelde transactie te beëindigen en een nieuwe vaststellingsovereenkomst met Icahn en Deason aan te gaan. Volgens de overeenkomst wordt de Xerox Board opnieuw samengesteld om het beste pad voorwaarts te bepalen om de waarde voor de aandeelhouders van Xerox te maximaliseren. "

Carl Icahn leverde de volgende verklaring: "We zijn erg blij dat Xerox eindelijk het onzinnige schema heeft beëindigd om de controle over het bedrijf aan Fujifilm af te staan. Met dat achter ons en nieuw op aandeelhouders gericht leiderschap op zijn plaats, markeert vandaag een nieuw begin voor Xerox. We hebben vaak gezegd dat de belangrijkste persoon bij een bedrijf (veruit) de CEO is. We zijn daarom ook blij dat John Visentin, een beproefde veteraan op dit gebied, het roer overneemt. "

Darwin Deason verstrekte de volgende verklaring: "Nu de beperkende Fujifilm-overeenkomst is beëindigd, is Xerox nu in de positie om een ??echt, robuust, strategisch alternatievenproces uit te voeren. John Visentin heeft zich wekenlang voorbereid om het bedrijf te runnen en met tal van marktpartijen te spreken over strategische alternatieven. Xerox heeft het geluk iemand te hebben met zijn ervaring en voorbereiding om het door deze spannende en transformerende tijd te leiden. "

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!