Zerto team uitgebreid om groeitempo in EMEA op te voeren
15-05-2018 | door: Witold Kepinski

Zerto team uitgebreid om groeitempo in EMEA op te voeren

Zerto, speler in IT resilience, maakt bekend dat het Robert Lispet heeft aangesteld als Manager Systems Engineering EMEA en Bas Welman als Cloud Architect voor de regio’s Benelux en Nordics. Lispet en Welman vervullen een strategische rol binnen het pre-sales en salesteam en dragen bij aan de verdere groei van Zerto in deze regio. Daarnaast kreeg Gijsbert Janssen van Doorn een nieuwe rol binnen het Europese team als Technical Evangelist, waar hij verantwoordelijk is voor het uitdragen van de Zerto-visie omtrent IT resiliency.

ICT-veteraan Robert Lispet treedt toe tot de organisatie van Zerto als Manager Systems Engineering en is verantwoordelijk voor alle systems engineers in heel EMEA. Het team van Lispet ondersteunt de sales-afdeling en helpt hen met het beantwoorden van technische vraagstukken van zowel potentiële als bestaande klanten. Eerder was Lispet ruim acht jaar werkzaam bij Dell EMC, waar hij diverse rollen heeft bekleed. Zijn laatste functie bij dit bedrijf was Specialist SE Manager, waar hij de verantwoordelijkheid droeg voor een team van tien pre-sales specialisten Bij Dell EMC heeft hij door de jaren heen een behoorlijk partnernetwerk opgebouwd, waardoor hij Zerto kan helpen met het versterken van bestaande relaties en het opbouwen van nieuwe relaties.

“Ik kende Zerto al vanuit mijn tijd bij Dell EMC. Ik heb het altijd al een fantastisch product gevonden en het is daarnaast een geweldig bedrijf”, aldus Lispet. “Mijn team is verantwoordelijk voor pre-sales, post-sales en alles wat daar tussen zit. Wat mij aanspreekt in deze functie is dat ik organisaties bij de hand kan nemen en hen kan helpen met al hun technische vraagstukken op het gebied van Orchestration & Automation en Continuous Data Protection. Mijn visie op IT resilience is dat het incasseringsvermogen van een infrastructuur bepalend is voor de weerbaarheid van incidenten waarbij er geen of nauwelijks verstoringen optreden aan de bedrijfscontinuïteit of bedrijfsprocessen. Zerto versterkt niet alleen de veerkracht van de infrastructuur, maar biedt ook de mogelijkheid om de cloud-strategie te optimaliseren. Daarnaast werkt Zerto volledig transparant, werkt onafhankelijk van welke soft- en hardwarelaag dan ook, on-premise én in de cloud. Zo kunnen wij organisaties helpen met hun reis naar IT resiliency.”

Bas Welman is al ruim twintig jaar actief in de IT. Voordat hij bij Zerto in dienst trad heeft hij ruim zes jaar gewerkt als cloud platform architect bij een middelgrote service provider in Nederland, Bitbrains IT Services later samen gegaan tot Solvinity. Hij was verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouw en runnen van het high performance cloud platform van het bedrijf. In zijn nieuwe rol bij Zerto is hij Cloud Architect voor de Benelux en Nordics en helpt hij Zerto de huidige relaties met cloud service providers (CSP’s) en managed service provider (MSP’s) te versterken. Hij staat hen bij met zijn uitgebreide kennis en helpt hen met het toepassen van Zerto binnen de infrastructuren van service providers.

“Tijdens het analyseren van nieuwe loopbaankansen, wist ik al vrij snel dat ik bij Zerto op m’n plaats zou zijn. Ik werk zelf al jaren met het product en sta als techneut volledig achter de technologie van Zerto”, aldus Welman. “De oplossingen van Zerto maken een essentieel onderdeel uit van de infrastructuur van steeds meer bedrijven. Ik zie er naar uit service providers te helpen met het aanbieden van diensten gebaseerd op Zerto.”

Gijsbert Janssen van Doorn is begin dit jaar gepromoveerd tot Technical Evangelist. Voorheen was hij onderdeel van het sales team van Zerto als Manager Systems Engineering en verantwoordelijk voor alle system engineers in Europa. In zijn nieuwe rol is Janssen van Doorn verantwoordelijk voor het op de kaart zetten van IT resilience. Hij geeft onder andere presentaties tijdens evenementen door heel Europa, maar houdt zich ook bezig met de messaging van het bedrijf. Daarnaast schrijft Janssen van Doorn over veelal technische onderwerpen, maar ook over de use cases die hij tegenkomt bij organisaties. In zijn verleden bij Nexenta heeft hij verschillende projecten in heel Europa begeleid. Door zijn ervaring met alle verschillende culturen, kan hij de vertaalslag maken van het product naar de lokaal specifieke behoeften.

“Door de jaren heen is Zerto geëvolueerd van een replicatie-product van en naar VMware, naar een IT resilience platform. Het is geen product meer voor alleen disaster recovery, maar omvat ook workload mobility, continuous availability en cloud agility. Daar komt een stukje educatie naar de buitenwereld bij kijken. Wat is IT resiliency? Wat doet het en waarom heb ik het nodig? En nog belangrijker, wat kan de techniek van Zerto voor organisaties betekenen? Ik ben nog steeds enthousiast over het product dat wij aanbieden, de visie van Zerto en de kant die we als bedrijf op gaan. In mijn nieuwe rol krijg ik de ruimte om dat met anderen te delen”, aldus Janssen van Doorn.

Terug naar nieuws overzicht
Software