Veeam DataLabs biedt vorm van copy data management

15-05-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Veeam DataLabs biedt vorm van copy data management

Veeam Software, speler op het gebied van intelligent gegevensbeheer voor de hyper-beschikbare Enterprise, heeft een nieuw, essentieel onderdeel van Veeam Hyper-Availability Platform - Veeam DataLabs onthuld. Veeam DataLabs, een vorm van copy data management, stelt organisaties in staat eenvoudig nieuwe instances van hun productie-omgevingen on-demand te creëren. Deze mogelijkheid maakt gebruik van cases mogelijk die verder gaan dan typische gegevensbeveiligingsscenario's, zoals DevTest, DevOps en DevSecOps, en inclusief testen van beveiliging en forensische tests, en on-demand sandboxes voor IT-activiteiten - waarde toevoegen aan het bedrijf in de vorm van versnellende innovatie, verbetering van operationele efficiëntie, het verminderen van risico's en het optimaliseren van middelen.

Veeam DataLabs neemt de functionaliteit van Veeam's Virtual Labs over - waardoor productie-achtige exemplaren van virtuele omgevingen on-demand mogelijk worden gemaakt en breidt het uit met aanvullende use-cases en bedrijfswaarde. Deze geïsoleerde "sandboxes" maken gebruik van bestaande gegevens om innovatie te versnellen en risico's te verminderen. Veeam DataLabs neemt de kerncomponenten back-up en replicatie van een reactieve verzekeringspolis naar een proactieve dienst met toegevoegde waarde voor de onderneming. Efficiëntieverbeteringen worden behaald door eenmaal gegevens vast te leggen via het gegevensbeschermingsproces en vervolgens die gegevens opnieuw te gebruiken op aanvraag voor nieuwe gebruiksgevallen, mogelijk door nieuwe gebruikers, om de potentiële waarde van die gegevens te ontsluiten.

Sandbox

"Gegevens beheren is de achilleshiel van IT als het gaat om het leveren van wat eindklanten vragen", zegt Danny Allan, Vice President Productstrategie bij Veeam. "Echter, om aan deze eisen te voldoen, staan ??bedrijven onder druk om snel innovatie te versnellen en tegelijkertijd een nulimpact op de gebruikerservaring te garanderen. Deze gaan zelden hand in hand. Met Veeam DataLabs kunt u de risico's die gepaard gaan met de implementatie van applicaties en configuratiewijzigingen beperken door ze te testen in een veilige en vertrouwde, productie-achtige omgeving. Klanten kunnen innovatie en time-to-market versnellen door gebruik te maken van een geïsoleerde, virtuele sandbox voor snelle ontwikkeling en testen van applicaties. "

Infrastructuur

Veeam DataLabs maakt een zelfbedieningsmethode mogelijk voor ontwikkelaars om exemplaren van de productieomgeving dynamisch te laten draaien terwijl ze nieuwe functies ontwerpen. Dit biedt een manier om het tempo van de levering van digitale services te versnellen en zorgt ervoor dat teams met de meest recente exemplaren van gegevens ontwikkelen en testen. Veeam DataLabs biedt ook sandbox-omgevingen voor IT-activiteiten om nieuwe patches en updates te testen voordat ze in het hele bedrijf worden uitgerold. Het Security and Forensics-team kan kopieën van de gegevens gebruiken om te testen op beveiligingskwetsbaarheden zonder de productiesystemen te verstoren, of voor het uitvoeren van forensisch onderzoek op een evenement dat is opgepikt via hun platform voor veiligheidsincidenten en evenementen. Ten slotte kunnen conformiteits- en analysegroepen gegevens voor capaciteitsplanningsdoeleinden onderzoeken en classificeren, en om te helpen voldoen aan voorschriften zoals GDPR. Veeam DataLabs maakt al deze scenario's mogelijk zonder productiesystemen te verstoren of meer infrastructuur nodig te hebben.

Storage

Veeam DataLabs maakt bovendien gebruik van de Universal Storage API's om te integreren met de opslagpartners van Veeam. Dezelfde snapshot-integraties die mogelijk zijn gemaakt door deze API's, die ook de gegevensbeschermingscapaciteiten versnellen, kunnen worden gebruikt met opslagpartners zoals Cisco, HPE, IBM, NetApp, Pure Storage en anderen om een ??nog efficiëntere manier te bieden om deze toegevoegde waarde te leveren.

"Het Hyper-Availability Platform van Veeam is de enige manier om snellere reactietijden voor zakelijke behoeften mogelijk te maken, veelvoudige verbeteringen in efficiëntie te bereiken en de flexibiliteit te bieden om aan de veranderende klanteneisen te voldoen; Veeam DataLabs is een perfect voorbeeld van hoe we onze mogelijkheden voor gegevensbeheer uitbreiden, verder gaan dan Beschikbaarheid en innoveren om te voldoen aan de behoeften van de Hyper-Available Enterprise, "voegde Allan eraan toe.

Terug naar nieuws overzicht