BT werkt samen met Europol

16-05-2018 | door: Witold Kepinski

BT werkt samen met Europol

BT sluit een memorandum van overeenstemming met Europol, het agentschap van de Europese Unie voor samenwerking op het gebied van rechtshandhaving, om kennis over grote cyberdreigingen en -aanvallen te delen. De twee organisaties creëren daarmee veiligere cyberomgevingen voor burgers, bedrijven en overheden.

De overeenkomst, die door beide partijen ondertekend werd op het hoofdkantoor van Europol in Den Haag, biedt een framework voor BT en Europol om dreigingsinformatie en informatie over trends in cyberveiligheid, technische kennis en best practices uit de sector met elkaar te delen.

Steven Wilson, Head of Business, European Cybercrime Centre (EC3), zegt: “De ondertekening van dit Memorandum of Understanding tussen Europol en BT zal onze capaciteiten verbeteren en onze effectiviteit verhogen bij het voorkomen, vervolgen en verstoren van cybercriminaliteit. Een dergelijke samenwerking tussen Europol en de industrie is de meest effectieve manier om cyberspace voor Europese burgers en bedrijven te waarborgen. Ik heb er vertrouwen in dat de hoge mate van expertise van BT een aanzienlijk voordeel is voor ons Kevin Brown, VP, BT Security Threat Intelligence (links) en Steven Wilson, Head of Business, European Cybercrime Centre (EC3).Europese onderzoek.”

Terug naar nieuws overzicht