Efficy CRM neemt E-Deal over

16-05-2018 | door: Witold Kepinski

Efficy CRM neemt E-Deal over

De Belgische CRM-specialist Efficy NV neemt zijn Franse evenknie E-Deal over. De waarde van de overname wordt geschat op 16 miljoen euro. Door de overname ontstaat een groep met 175 personeelsleden en een gezamenlijke omzet van 20 miljoen euro. Tegen eind 2018 moeten die cijfers stijgen tot 200 medewerkers en 25 miljoen euro aan omzet. De groep heeft immers een breed gamma aan CRM-oplossingen in huis en de markt groeit sterk.

Met de overname begint voor Efficy een nieuw hoofdstuk en betreedt het bedrijf nieuwe markten. E-Deal is momenteel zeer actief in de markt van basisverzekeringen, verzekeringen en de openbare sector, en richt zich vooral op bedrijven met meer dan 200 werknemers. Enkele voorbeelden van klanten zijn de RATP, La Redoute en Carrefour Bank. De E-Deal CRM-oplossing wordt na de overname een onderdeel van het productenaanbod van Efficy.

De waarde van de transactie wordt geschat op 16 miljoen euro. Efficy is nu al de nummer een op de Beneluxmarkt voor onafhankelijke leveranciers van CRM-oplossingen. Met de overname van E-Deal treedt Efficy ook de Europese top-10 in die markt binnen en wordt het de grootste in Frankrijk. Beide bedrijven groeien sterk. Ze hebben vandaag gezamenlijk 175 mensen in dienst en hebben een gecombineerde omzet van 20 miljoen euro. Tegen het einde van 2018 moeten die cijfers omhoog naar 200 medewerkers en een omzet van 25 miljoen euro.

“Efficy en E-Deal delen dezelfde waarden”, zegt Efficy-CEO Cédric PIERRARD. “Dagelijkse efficiëntie, dicht bij de klant staan en vooral een flexibel CRM-aanbod. We blijven onze beide CRM-producten ontwikkelen, vooral op het gebied van mobiele oplossingen. Ze zullen daarbij profiteren van de synergiën tussen onze bedrijven. Met deze overname versterken we onze aanwezigheid op de markt en versnellen we onze ontwikkeling in Europa. Zo kunnen we innovatieve antwoorden bieden op de vragen die bedrijven van elk formaat hebben over hun klantenrelatiebeheer.”

Efficy werd opgericht in 2005 in Brussel en levert een snel en flexibel CRM-systeem dat beschikbaar is in 9 talen, zowel in de cloud als ‘on premise’. Het bedrijf is marktleider in de Benelux en is aanwezig in 8 Europese landen. In Nederland heeft Efficy een kantoor in Utrecht met een 10-tal werknemers. De oplossingen van Efficy worden dagelijks gebruikt om de klantenrelaties van meer dan 2500 Europese bedrijven te verbeteren.

E-Deal is in 1998 in Parijs opgericht en ontwikkelt de E-Deal CRM-oplossing. Die automatiseert het klantenproces van grote en middelgrote bedrijven in meer dan 30 landen.

Terug naar nieuws overzicht