Barracuda introduceert nieuwe web application firewall-as-a-service

16-05-2018 | door: Witold Kepinski

Barracuda introduceert nieuwe web application firewall-as-a-service

Barracuda Networks introduceert een nieuwe web application firewall (WAF) die als clouddienst wordt aangeboden. De Barracuda WAF-as-a-service maakt het makkelijker om beveiliging voor web applicaties uit te rollen en te beheren. De nieuwe dienst is gebaseerd op de bewezen web applicatie beveiligingstechnologie van Barracuda en biedt bescherming tegen onder andere geavanceerde aanvallen, DDoS, SQL-injecties, zero-day dreigingen en JSON-dreigingen.

‘Organisaties van iedere grootte stappen over op cloudtoepassingen om de dienstverlening te verbeteren. Beveiliging moet daarbij een topprioriteit zijn. Ongeacht waar web applicaties worden gehost, organisaties hebben geavanceerde beveiliging nodig tegen tal van wereldwijde aanvallen”, zegt Alain Luxembourg (foto), territory manager Nederland bij Barracuda Networks. “Met de nieuwe WAF-as-a-service neemt Barracuda de complexiteit weg rond het uitrollen en beheren van applicatiebeveiliging. Zonder dat daarbij de controlemogelijkheden worden beperkt.”

Applicaties

Barracuda WAF-as-a-service biedt geavanceerde beveiliging voor web applicaties, zonder de overhead die gepaard gaat met het uitrollen en beheren van een aparte appliance. Klanten kunnen kiezen uit een breed scala aan configuratiemogelijkheden, van volautomatische configuratie via de gratis Barracuda Vulnerability Remediation Service (BVRS) tot het zelf instellen van iedere beleidsregel. Met behulp van BVRS kunnen beheerders makkelijk kwetsbaarheden in web applicaties opsporen, automatisch verhelpen en monitoren. Dit maakt het voor iedere organisatie eenvoudig om web applicaties te beveiligen, met een minimale beheerinspanning.

IaaS

Volgens Gartner “kiezen organisaties steeds vaker voor ‘as-a-service’ oplossingen en neemt de vraag toe naar producten die uitgerold kunnen worden op Infrastructure-as-a-Service (IaaS). Deze verschuiving creëert risico’s, vooral voor gevestigde bedrijven, maar creëert ook kansen voor nieuwe oplossingen en voor meer groei.”

Meer informatie over Barracuda WAF-as-a-service: https://barracuda.com/waf-as-a-service.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud