Stijn Bijnens volgt André Knaepen op als CEO van Cegeka

16-05-2018

Stijn Bijnens volgt André Knaepen op als CEO van Cegeka

Stijn Bijnens volgt André Knaepen op als CEO van Cegeka vanaf begin 2019. André Knaepen zal zich volledig toeleggen op zijn rol als uitvoerend voorzitter van de Raad van Bestuur van Cegeka. De komst van Bijnens past in de internationale groeistrategie van Cegeka. André Knaepen: “Cegeka zal de komende jaren ambitieus blijven groeien en daarom hebben we gezocht naar iemand die de juiste achtergrond, sterk leiderschap en relevante ervaring combineert. Met Stijn halen we een rasechte ondernemer aan boord, die bovendien het huis kent. We zijn dan ook heel verheugd dat hij bereid is om zijn schouders onder ons verhaal te zetten.”

Stijn Bijnens komt aan boord bij Cegeka als CEO en zal op 1 januari 2019 starten. Bijnens is sinds 2007 CEO van de Limburgse Reconversie Maatschappij (LRM).

Cegeka-oprichter André Knaepen, die vandaag de rol van CEO en voorzitter van de raad van bestuur combineert, zal zich volledig gaan concentreren op het voorzitterschap van Cegeka. André Knaepen zal een actieve rol blijven spelen in de ontwikkeling en verdere internationalisering van Cegeka. De focus van Stijn Bijnens zal liggen op het bepalen van de strategie en de dagelijkse leiding van de Europese Groep.

André Knaepen: “Wij vierden vorig jaar ons 25-jarig bestaan en we kondigen volgende week aan dat we 14 jaar op rij groeien. Dit is het uitgelezen moment om de operationele leiding door te geven.” Knaepen vervolgt: "We maken er geen geheim van dat we met Cegeka willen verder groeien tot een Europese speler van formaat. Om die snelle groei in goede banen te leiden, hebben we beslist om de rol van de voorzitter en die van de CEO los te koppelen. In onze zoektocht kwamen we al snel uit bij Stijn. Hij is al jaren lid van de raad van bestuur en ik heb hem leren kennen als een rasechte entrepreneur die weet wat het is om met de laarzen in de modder te staan. Ik ben er zeker van dat we een krachtige en efficiënte tandem zullen vormen."

Stijn Bijnens (Bilzen, 31/12/1968) is sinds 2007 Chief Executive Officer (CEO) van LRM NV. In 1991 studeerde Stijn Bijnens af als Burgerlijk Ingenieur Computerwetenschappen aan de KU Leuven. Als onderzoeker aan de KU Leuven en aan het Trinity College in Dublin (Ierland), verrichtte hij van 1992 tot 1995 onderzoek naar internetbeveiliging. In mei 1995 richtte Stijn Bijnens met enkele collega's Ubizen op als een spin-off van de KU Leuven. Hij werd er CEO. Ubizen werd later samengevoegd tot Cybertrust, waar Stijn Bijnens Senior Vice President of Identity Management was. Cybertrust werd op zijn beurt in juli 2007 overgenomen door Verizon Business. Stijn Bijnens bekleedde er de functie van VP Security Solutions.

Sinds 2007 is Stijn Bijnens Chief Executive Officer (CEO) van de Limburgse Reconversie Maatschappij (LRM NV). Daarnaast is hij onder meer bestuurder van Cegeka NV en Punch Powertrain NV.

Awards

In 1999 werd Stijn Bijnens door Trends uitgeroepen tot ‘Manager van het Jaar’. Stijn ontving ook de ‘DataNews Award of Excellence’ voor startende bedrijven. In 2016 werd hij verkozen tot ‘Top Investor of the Year’ (Entrepreneur Awards of the Year 2016).

Terug naar nieuws overzicht