Cisco software business toont stijgende lijn

17-05-2018 | door: Witold Kepinski

Cisco software business toont stijgende lijn

Cisco boekte in het derde kwartaal een omzet van 12,5 miljard dollar, een stijging van 4 procent ten opzichte van het derde fiscale kwartaal van 2017. De nettowinst steeg 7 procent naar 2,7 miljard dollar.

De omzet in de Americas regio steeg 4 procent ten opzichte van vorig jaar, vergeleken met een stijging van 6 procent naar EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) en een stijging van 3 procent in de regio Aziƫ-Pacific, Japan en China.

De omzet van de Enterprise business steeg 11 procent ten opzichte van vorig jaar, vergeleken met een stijging van 2 procent in de omzet in de publieke sector en een stijging van 7 procent in commerciƫle verkoop. Er was een daling van 4 procent bij het service provider onderdeel.

De omzet uit het infrastructuurplatform naar steeg naar 7,16 miljard dollar, onder andere Catalyst 9000 switches waren in trek. Aan de infrastructuurkant groeide de omzet over de hele linie, met uitzondering van routers. De applicatie software business steeg met 19 procent naar 1,31 miljard dollar.

De security business steeg met 11 procent naar 583 miljoen dollar en de opbrengsten uit services steeg met 2 procent tot 3,16 miljard dollar. De omzetgroei werd getemperd door een omzetdaling van 6 procent van andere producten, aldus het bedrijf.

Terug naar nieuws overzicht
Software