Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen kiest voor HPE Aruba netwerk

18-05-2018 | door: Redactie

Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen kiest voor HPE Aruba netwerk

Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen bestaat vijftig jaar en heeft een belangrijke stap naar de toekomst gezet met de keuze voor een nieuw, robuust datanetwerk van Aruba, a Hewlet Packard Company (HPE Aruba). Het nieuwe datanetwerk voor medewerkers, patiënten en bezoekers voldoet volledig aan de eisen van informatiebeveiliging zoals gesteld in de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming). Verder is het ziekenhuis hiermee ook klaar om toekomstige ontwikkelingen op een veilige en flexibele manier toe te passen. Denk hierbij aan zaken als IoT (internet of things), Asset Tracking, IndoorWay finding voor patiënten en gasten en de steeds slimmer wordende medische apparatuur, die ontsloten wordt via het draadloos netwerk.

Het bestaande Cisco datanetwerk is verouderd en is door systemintegrator Zetacom gemigreerd naar een Aruba datanetwerk, dat voorzien wordt van de allerlaatste netwerktechnologie. Hiermee is Ziekenhuis Amstelland verzekerd van een sterke basis. Deze is noodzakelijk is om de korte en lange termijn ICT-strategie te waarborgen.

Er is een stijgende behoefte aan hoogwaardige datanetwerken binnen ziekenhuizen. De oorzaak kent verschillende factoren. Er is een sterke toename van gebruikers met wifi smart devices. Hierbij vormt de diversiteit aan gebruikersgroepen met specifieke wensen en eisen een serieuze uitdaging. Daarnaast ontsluiten fabrikanten van bijvoorbeeld medische apparatuur hun oplossingen steeds vaker via het wifi netwerk. Voorbeelden hiervan zijn: IoT, slimme sensoren, traceren van hulpmiddelen zoals infuuspompen, bedden en rolstoelen op basis van BLE technologie (Bluetooth Low Energie).

De oplossing van Zetacom met Aruba

De oplossing van Aruba die Zetacom biedt, loopt voorop in de markt op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Hiermee kan Zetacom invulling geven aan alle wensen en eisen van Ziekenhuis Amstelland, zonder dat dit leidt tot een toename van beheerlast voor de ICT-afdeling. Dit komt door de introductie van vergaande automatisering in de netwerkomgeving. Gebruikers ervaren veilige toegang tot het datanetwerk, zonder downtime of beperkingen. Dat zorgt voor een hoge gebruikerstevredenheid.

Herman Brom, manager infrastructuur van Ziekenhuis Amstelland: “Ik ben blij dat we naast onze telefonieomgeving ook onze netwerkinfrastructuur kunnen onderbrengen bij onze huidige leverancier: Zetacom. Dit omdat zij hebben bewezen dat zij met de kennis en ervaring een sterke ICT-leverancier zijn binnen de zorg.”

Bijzondere aanbesteding op waarden

Het ziekenhuis werkt al sinds 2010 met een telefonienetwerk van Zetacom. Deze partner is voor de netwerkvervanging samen met andere partijen uitgenodigd voor een aanbesteding op basis van het principe van “best value procurement” (BVP). Zetacom heeft daarom geen technisch voorstel, maar een kwalitatieve beschrijving op waarden gemaakt en haalde hierbij voor alle onderdelen de hoogste score. Zetacom is vanaf nu de vaste partner van Ziekenhuis Amstelland voor de telefonie én het datanetwerk. Hiermee garandeert Zetacom de continuïteit van de gebodendienstverlening aan Ziekenhuis Amstelland. Volgens Rick de Goeij (sales consultant) van Zetacom en Frank Snellaars (sales specialist healthcare) van HPE Aruba, is Ziekenhuis Amstelland nu zeker klaar voor de toekomst. “Al het dataverkeer is met deze nieuwe ‘snelweg’ geen belemmering meer voor de beoogde nieuwe stappen. Het ziekenhuis zet een grote stap vooruit naar de technische voorhoede van Nederlandse ziekenhuizen.”

Terug naar nieuws overzicht