Teleperformance en Building Blocks bieden slimme gepersonaliseerde service
18-05-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Teleperformance en Building Blocks bieden slimme gepersonaliseerde service

Teleperformance Benelux, speler in outsourced customer experience management, maakt bekend een partnership te zijn aangegaan met Building Blocks. Door het partnership met Building Blocks wordt de dienstverlening van Teleperformance aan bestaande en nieuwe klanten uitgebreid doordat klantbehoeften en -gedrag nu nog beter voorspelt kan worden door de data science en machine learning algoritmes van Building Blocks.

Paul Joustra, CX Improvement Manager Teleperformance Benelux: “Met het technologie van Building Blocks kunnen we voor onze klanten voorspellende analyses uitvoeren en op basis hiervan de belangrijkste kpi’s en de customer lifetime value optimaliseren. Op deze manier gaan wij nog meer waarde toevoegen en kunnen we samen met onze klanten strategische stappen nemen om de Customer Experience verder te verhogen en gepersonaliseerde service te bieden aan de eindklant.”

Voorspellen klantgedrag De technologie van Building Blocks bevat Blocks, analysetechnieken en algoritmes die analyses uitvoeren op de beschikbare data en deze inzetten om klantgedrag te voorspellen. De hele customer journey wordt in kaart gebracht en data van alle afdelingen en uit interne en externe bronsystemen worden daarbij in acht genomen. Het inzetten van data science leidt tot het personaliseren en optimaliseren van het aanbod naar de individuele behoefte van de consument, zoals het aanpassen van premies, voorraadoptimalisatie en gepersonaliseerde aanbiedingen. Dit leidt tot onder andere hogere conversieratio’s en verbeterde customer lifetime value.

Gepersonaliseerde service

De trend is dat consumenten vooral persoonlijke en relevante service willen. Hiervoor moeten bedrijven volgens Teleperformance Benelux drie zaken goed geregeld hebben: de inzet van nieuwe communicatietools; inzicht in klantinformatie; en geautomatiseerde tools. Het partnership met Building Blocks is een onderdeel van de focus die Teleperformance heeft in de snel veranderende wereld van technologische vooruitgang in combinatie met gepersonaliseerde service en biedt de kans om naast bekende gestructureerde data, ook op basis van ongestructureerde data zoals teksten voorspellingen kan doen.

Terug naar nieuws overzicht